Desatero problémů města Jihlavy

29.04.2013 13:35

Město Jihlava, které realizuje projekt Zdravé město a místní Agendu 21, připravilo na úterý 23. dubna pro občany veřejné projednání Desatera problémů města. Toto veřejné setkání, Fórum Zdravého města, proběhlo i v letošním roce formou "10P – Desatero problémů".

Desatero problémů města Jihlavy
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Cílem setkání bylo zjistit, jaké problémy ve městě vnímají občané města Jihlavy aktuálně jako nejpodstatnější, a které je podle jejich názoru nutné co nejdříve řešit. Občané mohli přijít diskutovat o problémech a možnostech jejich řešení s vedením a zaměstnanci Magistrátu. Na veřejném projednání se sešlo přibližně 80 účastníků. Náměstek primátora Rudolf Chloupek přiblížil přítomným stav řešení problémů, které byly vytipovány v roce 2012.

Diskuse o problémech města probíhala v týmech, kde jednotlivé skupiny, zaměřené na všechny oblasti rozvoje města (občan a úřad, rozvoj města – životní prostředí – zdravý životní styl, prevence, zdravotnické služby – kultura, sport, volný čas – sociální problematika, společensky nežádoucí jevy – vzdělávání a výchova – podnikání, ekonomika, cestovní ruch – doprava) určily dva největší problémy. V průběhu společných diskusí byly také zaznamenány připomínky obyvatel, které přejdou dle možností do řešení příslušným odborům.

Výsledkem dvouhodinové diskuse, která probíhala u osmi stolů rozdělených dle témat, bylo definování tzv. desatera hlavních problémů. Zde je pořadí problémů, o kterých se na Fóru hlasovalo:

1. Vandalismus a sprejerství
2. - 3. Bezpečnost na veřejnosti
2. - 3. MHD
4. – 5. Čistota veřejných prostranství
4. – 5. ISNOV bez spalovny + podpora třídění + svoz bioodpadu
6. Oživit kulturními akcemi veřejná prostranství
7. – 9. Stravování pro děti s bezlepkovou dietou
7. – 9. Terénní sociální služby a prevence kriminality
7. – 9. Nedostatek MŠ
10. – 12. Zbudování venkovních sportovišť
10. – 12. Propojení dětských hřišť s aktivitami pro seniory a úprava vhodných prostor pro veřejnost
10. – 12. Parkování
13. – 14. Revitalizace náměstí
13. – 14. Finanční gramotnost – mládež, senioři
15. – 16. Naslouchat občanům Jihlavy -  „Agenda“
15. – 16. Nedostatečné označení názvů ulic

Tyto problémy budou před předložením radě či zastupitelstvu města ověřeny ještě veřejnou anketou. Anketní lístek k této problematice bude součástí květnového vydání Novin jihlavské radnice a bude k dispozici i na webových stránkách města.

reklama

autor: jihlava.cz

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

22:28 Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

V nedávné době byly dokončeny dvě územní studie, které stanovují rozsah a způsob zástavby na plochác…