„Soutěž má jednoduchá pravidla. Každý zúčastněný tým dostane dva kilogramy kvalitního hovězího masa, neomezené množství cibule a tři hodiny na přípravu. Všechno ostatní je na něm. Následně společně vybereme hodnotící porotu a ta pak ten nejlahodnější a tedy nejlepší guláš,“ uvedl starosta Dívčic Miroslav Stulík.
Do soutěže se letos přihlásilo pět smíšených týmů a dle většiny přítomných byly jejich guláše excelentní. Nicméně porota rozhodla, že prvenství si letos ve Lhotě vyvařilo družstvo rodiny Budínů, podle průběžného ochutnavače Karla Šestáka horký favorit gulášového klání. Šesták v této souvislosti mimo jiné upozornil na „mimořádně citlivé použití pravého českého paličáku“, čili tuzemského „krále“ česneku. Stříbrný byl guláš loni čtvrtých Grácií. Bronz skončil v rukou Moskwič Gulage Teamu.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: PV
FactChecking BETA
Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.