Do kroměřížských mateřských škol se zapsalo 255 dětí

11.06.2020 10:32

Kapacita mateřských škol, jejichž zřizovatelem je město Kroměříž, je po zápisu dětí na školní rok 2020/2021 zcela naplněna.

Do kroměřížských mateřských škol se zapsalo 255 dětí
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„V městských školkách jsme měli k dispozici 255 volných míst. Momentálně jsou všechna obsazena. Přijato bylo 255 dětí ve věku od tří do pěti let a předškoláků, tedy dětí starších pěti let, které musí plnit povinné předškolní vzdělávání,“ uvedla místostarostka Daniela Hebnarová.

Zápis do „mateřinek“ pro školní rok 2020/2021 probíhal v první polovině května, a to bez osobní účasti dětí a rodičů. Organizace zápisu tak byla pro vedení jednotlivých předškolních zařízení trochu složitější, ale většina rodičů přihlášených dětí již prostřednictvím webových stránek školy a přidělených individuálních hesel již ví, zda jejich děti byly přijaty.

„Na vedení jednotlivých mateřských školek dorazilo celkem 415 přihlášek. Třicet devět zájemců jsme museli odmítnout, jednalo se o děti mladší než tři roky a děti z jiných vesnic. Zbývající rozdíl mezi počtem přihlášek a přijatými dětmi pak tvoří případy, kdy rodiče podali jednomu dítku více přihlášek na několik mateřských škol,“ doplnil vedoucí radničního odboru školství, mládeže a tělovýchovy Jiří Pánek.

Loni touto dobou, tedy pro školní rok 2019/2020, bylo v kroměřížských mateřských školách k dispozici 285 volných míst a přijato bylo 271 dětí.

V současné době jsou v provozu všechny mateřské školy zřizované městem a navštěvuje je více než 60 procent zapsaných dětí, jejichž rodiče o docházku po uvolnění koronavirových opatření projevili zájem a sami uznali, zda je to pro jejich děti vhodné.

Město Kroměříž je zřizovatelem osmi mateřských škol: MŠ Gorkého (včetně pracoviště Trávník), MŠ Kollárova (včetně školky Těšnovice), MŠ Mánesova (pod níž spadají mateřská škola s křesťanským zaměřením, MŠ Štěchovice a pracuje tu i dětská skupina pro děti od 18 měsíců), MŠ Vážany, MŠ Páleníčkova, MŠ Spáčilova, MŠ Štítného a MŠ Žižkova (včetně školky v Postoupkách).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

16:29 Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

Do Dvořákových sadů se na své místo nedaleko Hadího pramene po necelých pěti měsících restaurování v…