Do práce karlovarského Studentského parlamentu se zapojili i gymnazisté

16.04.2014 17:01

Studentský parlament v Karlových Varech se rozrostl, jeho členy se nově stali zástupci Prvního českého gymnázia v Karlových Varech. Do projektu, jehož cílem je mapovat názory karlovarských školáků na dění ve městě, je již zapojeno 11 základních a středních škol.

Do práce karlovarského Studentského parlamentu se zapojili i gymnazisté
Foto: Hana Čechová
Popisek: Karlovy Vary, pohled na město z výšky

Účastníci dubnového zasedání se mimo jiné zajímali o právě probíhající legislativní proces, na jehož konci by z podnětu vedení Karlových Varů měla být změna zákona o reklamě, která umožní městům a obcím regulovat cizojazyčné nápisy na provozovnách. Předmětem diskuse byl také pořádek a čistota města. Školáci obdrželi informace o systému a formách úklidu a údržby komunikací a veřejných prostranství, zapojení pracovníků z řad nezaměstnaných v režimu veřejně prospěšných prací. Tématem diskuse byla konzumace alkoholu na veřejnosti a řešení této problematiky, budoucí regulace kočárové dopravy ve městě a přesun známé nedělní burzy na pozemky města.

Studentský parlament se schází jednou za dva měsíce a je jednou z mnoha aktivit, v rámci kterých vedou představitelé města přímou debatu s veřejností a odpovídají na konkrétní dotazy a podněty.  Další aktivitou je Fórum Zdravého města Karlovy Vary, jehož čtvrtý ročník proběhne zítra (v úterý 15. dubna) od 16 hodin v sále Lidového domu ve Staré Roli. Na toto celoměstské fórum pak v příštích týdnech naváží diskusní fóra pro jednotlivé městské části.

Program první série diskusní fór:

4. 5. ZŠ Truhlářská – fórum pro Starou Roli a Počerny                           
21. 5. Karlovarská teplárenská, a.s. (jídelna) – fórum pro Bohatice
28. 5. ZŠ J. A. Komenského – fórum pro Drahovice, Olšová Vrata, Hůrky   
4. 6. ZŠ 1. Máje (jídelna) – fórum pro Cihelny, Doubí, Dvory, Tašovice   

Začátky jsou stanoveny vždy na 17. hodinu. Druhá série diskusních fór pro ostatní části města proběhne v listopadu letošního roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: karlovyvary.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…