Dolní Vítkovice vyjádří solidaritu s pozůstalými po obětech důlního neštěstí minutou ticha i zhasnutím Bolt Tower

21.12.2018 15:16

Dolní Vítkovice se připojují k vlně solidarity, kterou město a řada institucí vyjadřuje pozůstalým obětí důlního neštěstí v Dole ČSM Stonava v Karviné. Dnes se tak nerozsvítí jedna z největších dominant Ostravy Bolt Tower, v Landek Parku u správní budovy bývalého Dolu Anselm visí černý prapor a hornická vlajka na půl žerdi a na úvod tradičního předvánočního setkání v Multifunkční aule Gong dnes všichni přítomní hosté vyjádřili soustrast symbolickou minutou ticha.

Dolní Vítkovice vyjádří solidaritu s pozůstalými po obětech důlního neštěstí minutou ticha i zhasnutím Bolt Tower
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

Včerejší výbuch metanu v nedalekém Dole ČSM Stonava má podle posledních informací už 13 obětí. Dolní Vítkovice, které mají ve správě bývalý Důl Anselm v Landek Parku a rovněž dnes již nefunkční Důl Hlubina v industriální části areálu, se dnes připojují k uctění památky obětí nejčerstvějšího důlního neštěstí.

„Rozhodli jsme se dnes ponechat zhasnutou Bolt Tower a také vyvěsit u správní budovy bývalého Dolu Anselm v Landek Parku černý prapor a hornickou vlajku na půl žerdi. Společně s minutou ticha, kterou jsme symbolicky drželi při zahájení tradičního předvánočního setkání dnes v Multifunkční aule Gong je to to nejmenší, co můžeme v tuto chvíli udělat. Všem pozůstalým po obětech neštěstí chceme především vyjádřit upřímnou soustrast,“ říká ředitel Dolních Vítkovic Petr Koudela.

Bolt Tower zůstala naposledy zhasnuta v rámci vyjádření soustrasti pozůstalým obětem vojáků padlých v Afghánistánu letos v srpnu. Ze stejného důvodu jako Bolt Tower dnes zůstane zhasnutý také Most Miloše Sýkory nebo věž ostravské Nové radnice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…