Domažlice: Dobrovolní hasiči dostali nejnovější Iveco

09.03.2015 14:34

Speciálně upravené výjezdové vozidlo Iveco Daily má nově k dispozici Jednotka sboru dobrovolných hasičů Domažlice. V sobotu jej hasičům slavnostně předal starosta Domažlic Miroslav Mach. Moderní vozidlo, které ze svého rozpočtu hradilo město Domažlice, stálo více než 2 miliony korun.

Domažlice: Dobrovolní hasiči dostali nejnovější Iveco
Foto: domazlice.info
Popisek: Domažlice

Sbor dobrovolných hasičů Domažlice si v letošním roce připomíná 145 let od svého založení. Novinka ve vozovém parku JSDHO je tak velmi příjemným dárkem. „Když se v roce 2007 předávala nová hasičská zbrojnice, doufali jsme, že bude pořízena i odpovídající technika. To se naštěstí vyplnilo. O čtyři roky později se do garáží pořídila nová Tatra a nyní přibyl další zásahový automobil. Doufáme, že se technika bude modernizovat i nadále,“ řekl v úvodu starosta SDH Domažlice Luboš Mleziva.

Iveco bylo vyrobeno speciálně pro nás v Továrně hasicí techniky v Poličce. Je kompletně vybavené pro zásahovou jednotku a přepravit může devět lidí včetně řidiče. Chtěli bychom tímto poděkovat městu v čele se starostou a také pracovníkům úřadu, kteří koupi vozu vyřizovali. Velký dík patří také Lubošovi Mlezivovi, který strávil spoustu času nad jeho specifikací,“ upozornil velitel JSDHO Domažlice Martin Jurčo.

„Auto je krásné a opravdu účelně postavené. Hasičům přeji, aby dobře sloužilo,“ uvedl domažlický starosta Miroslav Mach. Iveco Daily stálo 2 188 890,- korun včetně DPH. Celou částku uhradilo město Domažlice. Slavnostního odpoledne se zúčastnili i dobrovolní hasiči z Folmavy, Dílů, Kolovče a Postřekova. Kromě představení nového vozidla došlo také na ocenění, které z rukou starosty SDH obdržel bývalý dlouholetý starosta domažlických hasičů Václav Konopík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: domazlice.info

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…