Proto při společném jednání představitelů města, společnosti Domažlické městské lesy a dalších zainteresovaných na výstavbě i budoucím provozu pivovaru padlo rozhodnutí uvařit pivo s předstihem.
Rozhodujícím limitem je fakt, že pivo musí zrát nejméně měsíc a tak hrozilo, že pivovar, pivnice i restaurace zůstanou po kolaudaci „nasucho“. Stejně tak by marně uplynul podstatný kus prázdnin, které na sklonku koronavirové pandemie slibují zvýšený domácí turistický ruch.
Sládek ing. David Bierhanzl a technoložka výroby ing. Jana Müllerová využili volné kapacity Břevnovského klášterního pivovaru sv. Vojtěcha.
Zde na základě vlastní receptury a ze surovin objednaných pro domažlický pivovar uvařili na obdobném zařízení jako se dokončuje u nás první Domažlickou 12. V současnosti pivo tiše dozrává v tancích a čeká na svůj slavný den.
Totožný mok se po kolaudaci začne vařit v Domažlicích a postupně k němu přibudou další druhy piv.
Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: PV