Domažlice: Domažlický pivovar vyhrál v soutěži Stavba roku Plzeňského kraje 2020

30.09.2021 6:32

Pivovar Domažlice zvítězilo v prestižní soutěži Stavba roku Plzeňského kraje 2020 v kategorii Rekonstrukce budov. Do klání bylo přihlášeno 40 staveb, odborná porota vybrala tři nejlepší.

Domažlice: Domažlický pivovar vyhrál v soutěži Stavba roku Plzeňského kraje 2020
Foto: domazlice.info
Popisek: Domažlice

V kategorii Novostavby budov uspěla Mariánská Týnice – dostavba východního ambitu a z v kategorii Stavby pro bydlení pak plzeňský Atriový dům ve svahu. 

Anketa

Má se o zahraniční politice EU dál rozhodovat jednomyslně, čili i s naším právem veta?

98%
1%
hlasovalo: 10640 lidí

,,Vnímám to jako obrovské zadostiučinění, jako ocenění více než desetileté práce. V roce 2012 byla realizována mezinárodní architektonická soutěž, které se účastnily ateliéry z pěti zemí. Od začátku jsme měli ambice, aby vznikla stavba, která bude mít nejen funkci užitkovou jako zázemí pro kulturně-vzdělávací centrum, knihovna, komunitní centrum, výstavní prostory, ale zároveň nám šlo i o to, abychom obnovili tradici vaření piva v Domažlicích, která byla přerušena v roce 1996," konstatoval domažlický starosta Zdeněk Novák.

.,,Po desetiletém úsilí a po dvou stavebních etapách se podařilo stavbu dotáhnout do takové výsledné podoby, že oslovila odbornou architektonickou porotu a v konkurenci několika významných rekonstrukcí památkových objektů jsme nejen obstáli, ale i vyhráli," pokračoval starosta.

.,,Těším se na to, až na jaře příštího roku bude v podkroví západního křídla otevřena výstava Pozor, hranice! Tím bude dovršena poslední etapa rekonstrukce pivovaru," zmínil Zdeněk Novák.

Zrekonstruovaná budova domažlického pivovaru se probojovala i do finále další soutěže - Stavba roku 2021. Výsledky budou vyhlášeny 18. října. Kromě hlasování odborné poroty je její součástí i anketa pro veřejnost.

Podpořte, prosím, domažlický pivovar (číslo 14) ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

Opravdu máte čisté svědomí?

Dobrý den, opravdu vám přijde OK přijít k titulům tím, že publikujete v podezřelých časopisech nebo v těch, v jejichž vedení jste sám seděl? To vám přijde v pořádku? Dosud jste na mě působil jako morální autorita, ale teď už si to o vás nemyslím

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Město rozdalo necelou třicítku Cen pro nadané

16:31 Jablonec nad Nisou: Město rozdalo necelou třicítku Cen pro nadané

Statutární město Jablonec nad Nisou ocenilo nadané žáky a studenty. Náměstkyně primátora pro oblast …