Domažlice: Steidlův park projde revitalizací

14.06.2021 9:18

Studii revitalizace Steidlova parku v Domažlicích provede Vladimír Ledvina, který se zabývá zahradní a krajinnou tvorbou. Rozhodla o tom rada města.

Domažlice: Steidlův park projde revitalizací
Foto: Domažlice.eu, oficiální web města
Popisek: Domažlice.

,,Poté, co jsme zrekonstruovali park Antonína Příhody, se nabízí pokračovat sousedním Steidlovým parkem," zmínil starosta Zdeněk Novák.

V minulých dnech proběhlo krátké jednání za účasti dr. Vladislava Razíma z Národního památkového ústavu, který se dlouhodobě zabývá opevněním středověkých  měst.  V parku si s dalšími odborníky prohlédl násep, který by mohl ukrývat středověkou hradbu.

Nežli bude připravena studie, provede se sonda archeologického průzkumu v tomto valu.  Měla by odpovědět na otázku, zda jde o přirozený val či novodobý návoz, který vznikl při výstavbě parku koncem 19. století.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…