Domažlice: V sobotu budou na náměstí k vidění veterány

20.08.2021 16:58 | Zprávy

V sobotu 21. srpna uspořádá Veteran car club Domažlice již 47. ročník mezinárodní Jízdy spolehlivosti historických vozidel. Zúčastnit se mohou automobily a motocykly do roku výroby 1955.

Domažlice: V sobotu budou na náměstí k vidění veterány
Foto: domazlice.info
Popisek: Domažlice

Vzhledem k tomu, že „nejmladší“ zúčastněné stroje budou letos již 66 let staré, je zajištěno pestré startovní pole plné zajímavých veteránů světoznámých i dávno zapomenutých značek.

Představí je nejen čeští, ale také němečtí majitelé, kteří na Chodsko nepřijíždějí pouze ze sousedního Bavorska, ale tradičně i z východoněmeckého Saska.

Organizačním centrem celé akce bude již tradičně autokemp Babylon, kam se první účastníci začnou sjíždět již během pátečního podvečera. Odtud se v sobotu dopoledne kolem půl desáté vydají na cestu na domažlické náměstí, kde budou přibližně od 10 hodin všechny zúčastněné stroje vystaveny. První motocyklisté odstartují z horní části náměstí v 11 hodin.

Do Domažlic se veteráni již nevrátí, cíl jízdy je opět v babylonském autokempu, kde jsou první jezdci očekáváni již kolem 14. hodiny. Trať letošního ročníku měří přibližně 80 km a je zpestřena několika dovednostními úkoly. Počet trestných bodů získaných při jejich plnění pak rozhodne, kdo si domů odveze poháry z chodské keramiky určené těm nejúspěšnějším.  

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Za volantem seděli opilí. Řidič to na strážníky zkoušel s jedním pivem

20:27 Vyškov: Za volantem seděli opilí. Řidič to na strážníky zkoušel s jedním pivem

Hlídka městské policie, která v okolí Sídliště Osvobození prováděla kontrolní činnost, si v neděli 2…