Dvůr Králové nad Labem: Další etapa rekonstrukce ČOV zahájena

25.01.2023 7:34 | Tisková zpráva

Během ledna byla zahájena další fáze rekonstrukce stávající čistírny odpadních vod ve Dvoře Králové nad Labem, spočívající v modernizaci technologického a strojního zařízení a zefektivnění provozu čištění odpadních vod stávající ČOV.

Dvůr Králové nad Labem: Další etapa rekonstrukce ČOV zahájena
Foto: www.dvurkralove.cz - Miluše Peterová
Popisek: Dvůr Králové nad Labem

Takto modernizované  technologické zařízení a nové doprovodné stavební objekty jednak prodlouží životnost již morálně a fyzicky opotřebovaného zařízení, jednak zlepší kvalitu vypouštěné odpadní vody takovým způsobem, že čistírna bude schopna plnit veškeré koncentrační limity dané nařízením vlády, a v neposlední řadě zásadně zefektivní celý proces čištění odpadních vod.

Zhotovitelem této rekonstrukce se stalo konsorcium firem Společnost pro ČOV DKNL s účastníky Stavební huť Slatiňany, spol. s r. o., GDF, spol. s r.o., a T4 Building, s. r. o., které vzešlo jako vítězný uchazeč veřejné zakázky s nabídkovou cenou 60,944 mil. Kč. Celé dílo by mělo být dokončeno do konce letošního roku.

Současně se společnost Městské vodovody a kanalizace Dvůr Králové nad Labem uchází o získání finanční podpory z Operačního programu Životní prostředí, která by mohla pokrýt 30 % investičních nákladů. Zbývající část bude hrazena z vlastních zdrojů v kombinaci s investičním úvěrem.

Zdroj: Městské vodovody a kanalizace Dvůr Králové nad Labem

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Vítězové okresních olympiád se setkali na radnici

10:28 Jablonec nad Nisou: Vítězové okresních olympiád se setkali na radnici

Jablonecká náměstkyně primátora pro oblast humanitní přivítala v obřadní síni vítěze okresních kol v…