Dvůr Králové nad Labem: Na jižní fasádě budovy A ZŠ Schulzovy sady vymění 32 oken

22.09.2020 7:34

Na konci minulého týdne řemeslníci zahájili výměnu oken na jižní fasádě budovy A ZŠ Schulzovy sady. Vyměněno bude celkem 32 špaletových oken, investorem akce je město Dvůr Králové nad Labem.

Dvůr Králové nad Labem: Na jižní fasádě budovy A ZŠ Schulzovy sady vymění 32 oken
Foto: Dvůr králové nad Labem
Popisek: Dvůr králové nad Labem

„Dělníci budou pracovat vždy od pátku do pondělí, aby se minimalizovaly rušivé vlivy na výuku, zejména hluk a zvýšená prašnost. Je naplánováno, že se budou montovat a začišťovat okna maximálně ve dvou třídách a jednom kabinetu, které budou vždy pro tento účel postupně vyklízeny. Hotovo by mělo být během pěti víkendů, tedy na konci října,“ říká Ivan Jugl, ředitel ZŠ Schulzovy sady, a pokračuje: „Jsme rádi, že pokračuje modernizace budovy. Přestože to bude pro učitele i žáky znamenat vyšší nároky na organizaci výuky, přesuny tříd i určitá omezení. Již nyní se těšíme, že se v opravených třídách sníží hladina venkovního hluku, zlepší se kvalita i estetika prostřední a nebude docházet k únikům tepla. Nová okna se budou také snadněji udržovat. Přínosem budou i nové žaluzie.“

Stavební práce, za které město Dvůr Králové nad Labem zaplatí téměř 2 mil. Kč včetně DPH, realizuje pražská firma AA OKNA DVEŘE, s. r. o., vybraná na základě veřejné zakázky.

Výměna oken na jižní fasádě navazuje na práce realizované již v letech 2015 a 2016, kdy byla vyměněna postupně okna na východní a západní fasádě budovy A ZŠ Schulzovy sady.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

22:09 Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

Frýdek-Místek zaplatí zubařům, kteří budou sloužit pohotovostní služby. Po měsících jednání se zřizo…