Dvůr Králové nad Labem: Na náměstí T. G. Masaryka již stojí vánoční strom

19.11.2019 6:33

Od pátku 15. listopadu zdobí královédvorské náměstí T. G. Masaryka vánoční strom. Asi desetimetrový darovaný smrk pocházející z nedalekého Nemojova nainstalovali během dopoledne pracovníci Technických služeb města Dvora Králové nad Labem (TSm), kteří také zajistili jeho převoz.

Dvůr Králové nad Labem: Na náměstí T. G. Masaryka již stojí vánoční strom
Foto: Dvůr králové nad Labem
Popisek: Dvůr králové nad Labem

V následujících dnech pak na strom pověsí vánoční ozdoby, které vytvořili žáci výtvarného oboru ZUŠ R. A. Dvorského, a také světelné řetězy, jež byly zakoupeny za přispění společnosti ČEZ, a. s. Ani v letošním roce nebude před stromem chybět tradiční Královédvorský betlém vyrobený podle návrhu Taťány Ruprichové v Design studiu Dvůr Králové nad Labem Miroslava a Jaroslavy Fidlerových. Betlém by letos opět mělo rozšířit několik postaviček.

Slavnostní rozsvícení vánočního stromu se uskuteční v neděli 24. listopadu 2019. Už od 9:00 hod. budou na náměstí probíhat Vánoční trhy spojené s řemeslným jarmarkem, kde bude možné nakoupit různé dárky, např. vánoční ozdoby, dřevěné hračky, keramiku, výrobky z batiky, a chybět nebude ani tradiční občerstvení jako svařák, horká medovina, trdelník a další dobroty.

Během nedělního odpoledne se nejprve od 15:00 hod. představí školní pěvecké sbory ze ZŠ Strž, dále Sboráček ze ZŠ Schulzovy sady, děti z hudebního kroužku Veselého zpívání MŠ Drtinova a zazpívá také pěvecký sbor Lipnice. Poté s vánočními písněmi vystoupí operní pěvec Milan Sulej spolu s Rostislavem Chroustem. Od 17:00 hod. se představí zpěvák Josef Vágner, kterého na pódiu doprovodí sbor královédvorské ZUŠ R. A. Dvorského Carpe diem pod vedením Jany Machkové. Sbor letos v říjnu se zpěvákem spolupracoval při nahrávání jeho nového CD s vánočními písněmi, hudební aranžmá vytvořil Jiří Škorpík z vokálního kvarteta 4TET.

Slavnostní večer zakončí tradiční ohňostroj, který bude stejně jako v předcházejících letech odpálen z prostoru za budovou městského úřadu.

Rozsvícení vánočního stromu, které pořádá městské kulturní zařízení Hankův dům, se v letošním roce koná netypicky týden před první adventní nedělí. Královédvoráci si tak prodlouží předvánoční čas, především ale budou mít možnost navštívit podobné akce i v okolí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…