Dvůr Králové nad Labem: S psychologem o vztazích v rodině a škole

23.12.2017 15:16

Město Dvůr Králové nad Labem uspořádalo v sále Špýcharu městského muzea v rámci projektu Města vzdělávání besedu pro veřejnost se školním psychologem PhDr. Davidem Čápem, Ph.D., na téma Rodiče jako spojenci školy aneb Jak na komunikaci rodičů a školy.

Dvůr Králové nad Labem: S psychologem o vztazích v rodině a škole
Foto: www.dvurkralove.cz - Miluše Peterová
Popisek: Dvůr Králové nad Labem

David Čáp působí v současné době na katedře psychologie Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze, na Oddělení klinické psychologie, a má za sebou bohatou pedagogickou praxi.

Při našem setkání šlo především o to, jak předcházet, případně řešit problémy, s nimiž se mohou setkat rodiče ve vztahu ke škole. Komunikace mezi školou a rodiči je totiž někdy plná nedorozumění. Zajímavé byly zejména bezprostřední reakce přednášejícího na konkrétní dotazy z řad přítomných rodičů.

Besedě s veřejností předcházel workshop pro pedagogy s obdobným zaměřením. Učitelé si díky němu mohli odnést do své praxe návod na řešení obtížných situací, třeba jakým způsobem sdělovat nepříjemné informace, jak zvládat rozhovor s emotivním či agresivním rodičem apod.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Blíží se zápisy do mateřských škol

7:37 Jihlava: Blíží se zápisy do mateřských škol

Zápisy do školek Mozaika, Demlova 28 a Nad Plovárnou se uskuteční ve dnech 6. a 7. května. Volných j…