Dvůr Králové nad Labem: Staveniště v Legionářské a Tyršově ulici poškodili vandalové, zvažuje se instalace kamer

30.07.2018 13:01

Od 9. července 2018 probíhají práce na stavbě malé okružní křižovatky u oční školy a navazující I. etapa rekonstrukce silnice II/300 v úseku od mostu přes Hartský potok v Legionářské ulici až k čerpací stanici v Krkonošské ulici. S tím jsou spojena i různá povinná omezení pro dopravu a pohyb chodců. Někteří občané bohužel nerespektují pokyny stavby, obcházejí instalované oplocení staveniště, a tím ohrožují svou vlastní bezpečnost.

Dvůr Králové nad Labem: Staveniště v Legionářské a Tyršově ulici poškodili vandalové, zvažuje se instalace kamer
Foto: Dvůr králové nad Labem
Popisek: Dvůr králové nad Labem

V noci na neděli 22. července 2018 také neznámí pachatelé při pohybu v této lokalitě pokáceli mobilní oplocení podél celého staveniště, přičemž došlo k jeho poškození.

„Je potřeba zdůraznit, že oprava plotu a jeho zpětná montáž stojí peníze a čas, po který se tito pracovníci nemohli věnovat samotné stavbě,“ podotýká starosta města Jan Jarolím a apeluje na občany: „Chtěl bych proto požádat všechny občany města, aby i kvůli vlastní bezpečnosti respektovali všechna se stavbou související omezení, svým bezohledným chováním nepoškozovali instalovaná zařízení a při pohybu v místě prováděných prací se řídili pokyny stavbařů. I když tato omezení mohou být pro řadu občanů nepříjemná a omlouváme se za ně, jsou bohužel nutná. Odměnou za trpělivost nám všem bude nová okružní křižovatka, opravená hlavní silnice a související technická infrastruktura. Díky tomu bude možné postoupit i k následným opravám navazujících komunikací.“

Vzhledem k výše zmíněnému víkendovému incidentu zhotovitel stavby zajistil ostrahu, která spolu s královédvorskou městskou policií věnuje celému staveništi zvýšený dohled. Z preventivních důvodů je také zvažováno zde umístit mobilní kamerový dohlížecí systém.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

13:05 Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

V bývalém kulturním domě v Červeném Hrádku do poloviny roku 2025 vznikne 18 městských nájemních bytů…