Frenštát pod Radhoštěm: Cyklostezka byla předána veřejnosti

29.05.2021 19:09

Starosta města Miroslav Halatin předal cyklostezku Lubina – Lomná frenštátské veřejnosti. S cyklisty z řad dětí přestřihl slavnostně otevírací pásku a vydal se s nimi i dalšími zájemci na společnou jízdu částí cyklostezky.

Frenštát pod Radhoštěm: Cyklostezka byla předána veřejnosti
Foto: mufrenstat.cz
Popisek: Frenštát pod Radhoštěm

„Jsem velmi rád, že tu dnes můžu společně s vámi všemi být. Naše cyklostezka nabízí Vám, občanům města, ale i jeho návštěvníkům, další možnost aktivního trávení volného času. Doufám, že se brzy podaří propojit naši cyklostezku i od sousedních obcí,“ řekl při slavnostním otevření starosta města Miroslav Halatin. Starosta města poděkoval zástupcům všech institucí, organizací a firem, kteří se na vybudování cyklostezky Lubina – Lomná podíleli, od projektantů až po realizační firmy. Dále poděkoval také frenštátským zastupitelům, jež projekt cyklostezky podpořili k realizaci a schválili na něj v rozpočtu města finanční prostředky, a v neposlední řadě i zaměstnancům města podílejícím se na přípravě a realizaci tohoto projektu.

Město ve spolupráci s firmou PUSTEVNY, s.r.o. připravilo možnost vyzkoušet si novou cyklostezku při jízdě na koloběžkách zdarma. „Bylo to super, moc jsem si to s taťkou na koloběžce s velkými koly užil. Doma mám jen tu s malými kolečky,“ pochvaloval si cyklostezku a jízdu na koloběžce desetiletý Matěj z Frenštátu pod Radhoštěm. O bezpečnosti silničního provozu, o tom, jak se chovat při jízdě na kole, povinné výbavě nebo reflexních prvcích s dětmi diskutoval Jan Blahut, krajský koordinátor Besipu.

Ve stejný den dopoledne si cyklostezku prohlédli a vyzkoušeli frenštátští zastupitelé, představitelé okolních obcí a zástupci realizačních firem. Akce byla rozdělena na dopolední a odpolední část z důvodu platných epidemiologických opatření.

Cyklostezka Lubina – Lomná začíná na hranici katastru hranice města s obcí Trojanovice. Vede přes Frenštát směrem na Lichnov a má více než 6,8 km. Samotná stavba cyklostezky trvala devět měsíců, začala v březnu a dokončena byla v listopadu 2020. Stavbu cyklostezky provedla firma Sdružení „Společnost PORR a MVEX stavby – Cyklostezka“. Celkové náklady dosáhly výše 37,25 milionu korun. Město na stavbu cyklostezky získalo dotaci ve výši necelých 22,5 milionu korun ze Státního fondu dopravní infrastruktury a 1,5 milionu korun od Moravskoslezského kraje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…