Frenštát pod Radhoštěm: Město opravilo dva bytové domy na Dolní

17.10.2019 14:05

Ve druhém říjnovém týdnu město dokončilo opravu bytových domů na ulici Dolní. Jedná se o dva panelové domy – Dolní 310 a 311. Rekonstrukce zahrnovala celkové zateplení domů, výměnu hlavních vstupních i vedlejších dveří, výměnu výplní sklepních oken a mnohé další. Náklady na opravy dosáhly více jak 6,15 milionů korun.

Frenštát pod Radhoštěm: Město opravilo dva bytové domy na Dolní
Foto: mufrenstat.cz
Popisek: Frenštát pod Radhoštěm

Rozsáhlou opravou za více jak 6 milionů korun prošly dva panelové bytové domy na ulici Dolní. „Domy byly postaveny v roce 1986. Jednalo se tedy o jedny z nejmladších panelových domů ve vlastnictví města,“ uvedla Gabriela Polášková z RK Beskyd spol. s r.o., která spravuje domy patřící městu. Součástí opravy domů bylo jejich zateplení. „Východní a západní fasáda byla zateplena minerální vlnou. Severní a jižní fasáda, které byly zatepleny již dříve, byly doplněny izolačními deskami pro lepší tepelnou ochranu,“ upřesnila Gabriela Polášková. Nově byly osazeny venkovní parapety, oplechováno zastřešení lodžií a atik. Kovové výplně sklepních oken byly nahrazeny plastovými profily s izolačním zasklením. „Do všech lodžií jsme nechali namontovat ocelové zábradlí s výplní z trapézového plechu. Vyměnili jsme také vstupní dveře za nové hliníkové a zadní dveře za plastové, oboje s tepelně izolačním zasklením a bezpečnostním kováním. Současně bylo opraveno i vstupní schodiště do obou domů a namontováno nové zvonkové tablo s podsvícením," uvedla vedoucí frenštátské pobočky RK Beskyd. Na jaře příštího roku bude navíc upraveno okolí domů, a sice na místech, která v době stavby sloužila pro umístění zařízení staveniště.

Rada města schválila na svém jednání 9. října 2019 plán oprav bytového hospodářství na rok 2020. „Počítá se v něm například s opravami balkónů domu Martinská 1151-3. Dále byla vyčleněna částka ve výši 3,5 milionu korun na větší opravy vrácených bytů. Průměrně by takto mohlo být opraveno a znovu obsazeno cca  42 bytů. Mimo to budou probíhat běžné údržby společných částí domů, výměny zařizovacích předmětů, výměny starých poštovních schránek, boilerů, bytových dveří, výmalby, nátěry,“ doplnil Jiří Unruh, místostarosta města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Unimo buňky do Těšnovic dodá firma ze Slovenska

16:14 Kroměříž: Unimo buňky do Těšnovic dodá firma ze Slovenska

Vítězné projekty loňského úvodního ročníku participativního rozpočtu nazvaného Vaše Kroměříž se blíž…