Frenštát pod Radhoštěm: Práce na regeneraci sídliště pokračují

27.08.2021 14:52

Z důvodu navýšení objemu stavebních prací a také nepříznivého počasí, díky kterému musely být opakovaně přerušeny stavební práce, dochází k posunu termínu ukončení I. etapy regenerace sídliště Školská čtvrť o 40 dnů.

Frenštát pod Radhoštěm: Práce na regeneraci sídliště pokračují
Foto: mufrenstat.cz
Popisek: Frenštát pod Radhoštěm

 ůvodně mělo být hotovo na konci prázdnin. Cílem projektu je celková regenerace veřejných prostor tohoto sídliště. Náklady projektu dosáhnou výše cca 16 milionů korun.

Anketa

Chcete, aby byl Andrej Babiš premiérem až do roku 2025?

79%
18%
hlasovalo: 17641 lidí

Město Frenštát pod Radhoštěm získalo na projekt Regenerace sídliště Školská čtvrť ve Frenštátě pod Radhoštěm - I. etapa dotaci ze Státního fondu podpory investic ve výši 50 % uznatelných nákladů projektu, maximálně však 6 milionů korun.

Termín ukončení první etapy regenerace sídliště Školská čtvrť se na základě dodatku ke smlouvě o dílo posouvá na 10. 10. 2021. Důvodem posunu původního termínu dokončení první etapy o 40 dnů byly nepříznivé klimatické podmínky v měsíci březnu a dubnu letošního roku a navýšení celkového objemu prací. „K větší části posunu termínu ukončení prací vedlo rozšíření projektu o dva nově zrekonstruované chodníky v části podél gymnázia a vlevo při vjezdu k prodejně potravin o celkové délce zhruba 180 m," doplnila Jana Machková z odboru investic a rozvoje MěÚ Frenštát pod Radhoštěm.

Stavební práce na I. etapě regenerace sídliště Školská čtvrť začaly 1. března letošního roku. „První etapa je úvodní částí plánované postupné celkové regenerace sídliště Školská čtvrť. Tato etapa je realizována dle projektové dokumentace, kterou zpracovala společnost Ateliér Genius loci, s.r.o.,“ upřesnila Jana Machková. V rámci přípravy projektu byly využity také připomínky a podněty občanů, které vzešly z dotazníkového šetření a veřejné prezentace komplexní studie revitalizace této lokality.

Cílem regenerace je nejen vybudování esteticky kultivovaných prostor sídlištních ploch, ale také reorganizace pozemních komunikací, parkovacích ploch, ploch pro pěší i úprava místní zeleně s novou výsadbou. Nezbytnou součástí projektu jsou přeložky vodovodu a rekonstrukce sítě veřejného osvětlení a ploch pro každodenní rekreaci.

Žádost o dotaci na projekt Regenerace sídliště Školská čtvrť – I. etapa podalo město v roce 2020 do Programu regenerace sídlišť vyhlášeného Státním fondem rozvoje bydlení.  Z důvodu nedostatku finančních prostředků alokovaných pro tento program však byla jinak úspěšná žádost našeho města zařazena mezi náhradní projekty. Avšak po změně rozpočtu Státního fondu rozvoje bydlení pro rok 2020 se navýšil objem peněz pro tento program a městu Frenštát pod Radhoštěm bylo schváleno poskytnutí dotace ve výši 50 % uznatelných nákladů, max. však 6 milionů korun.

Dodavatelem stavebních prací je firma COLAS CZ, která ve výběrovém řízení podala ekonomicky nejvýhodnější nabídku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Cheb: Ve středu bude na zimáku a v jeho okolí probíhat cvičení

11:33 Cheb: Ve středu bude na zimáku a v jeho okolí probíhat cvičení

V okolí zimního stadionu budou rozmístěny hlídky, které budou řídit dopravu i pohyb osob