Frenštát pod Radhoštěm: Zastupitelé schválili memorandum k obnově skokanského areálu

20.09.2019 7:34

Frenštátští zastupitelé ve čtvrtek 12. 9. 2019 schválili uzavření Memoranda o vzájemné spolupráci při realizaci obnovy skokanského areálu Jiřího Rašky.

Frenštát pod Radhoštěm: Zastupitelé schválili memorandum k obnově skokanského areálu
Foto: mufrenstat.cz
Popisek: Frenštát pod Radhoštěm

Deklarovali tím společný zájem na obnově a rozvoji skokanského areálu. Město se tak spojilo s Moravskoslezským krajem, obcí Trojanovice  a TJ Frenštát pod Radhoštěm,  kteří prohlášení odsouhlasili v přechozích dnech.

"Memorandum upravuje principy vzájemné spolupráce při obnově a rozvoji skokanského areálu Jiřího Rašky ve Frenštátě pod Radhoštěm. Skokanský sport, můstky, celý areál má velký historický, kulturní, sportovní a turistický význam nejen pro naše město, ale také pro Moravskoslezský kraj a Českou republiku," uvedl starosta města Miroslav Halatin. Cílem spolupráce je vybudování celoročního moderního sportovního skokanského areálu na evropské úrovni, který nabídne kvalitní infrastrukturu, zázemí a doplňkové aktivity pro sportovce i širokou veřejnost.

"Uskutečnili jsme již společně několik kroků, které vedou k naplnění cíle memoranda. Odkoupili se pozemky, vypracovala architektonická studie areálu Vize 2030 a nyní Moravskoslezský kraj poskytl dotaci pro územní rozhodnutí," doplnil starosta. Do budoucna se strany Memoranda zavázaly ke spolupráci při hledání finančních zdrojů a v případě potřeby ke zřízení právnické osoby, která bude zabezpečovat realizaci stavby obnovy a revitalizace celého areálu jakož i jeho následný provoz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Boněcký rybník. Nová čtvrť pro kvalitní bydlení

19:27 Zlín: Boněcký rybník. Nová čtvrť pro kvalitní bydlení

Celkem 400 bytů, z toho 280 na městských pozemcích a 120 na parcelách soukromých investorů nabídne n…