Frýdek-Místek: Hřbitov je plný tajemství, přijďte se zaposlouchat do jeho příběhů

14.10.2019 14:47

Spolu se svátkem Všech svatých přichází Turistické informační centrum Frýdek-Místek s netradiční komentovanou prohlídkou, která se uskuteční v sobotu 19. října 2019.

Frýdek-Místek: Hřbitov je plný tajemství, přijďte se zaposlouchat do jeho příběhů
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

Přijďte si proto při setmění poslechnout vyprávění nejen o tajemství frýdeckého hřbitova, o osudech významných frýdecko-místeckých osobností, ale také o tom, jak se pohřbívalo v dobách minulých či o firemní kamenické produkci.

„Frýdecký hřbitov je bezpochyby vypravěčem mnoha známých i neznámých příběhů; své poslední odpočinutí zde nalezla městská elita i oběti osvobozovacích bojů, stejně jako zhrzení milenci či zasloužilí vlastenci,“ přibližuje Kateřina Švarcová, která frýdeckým hřbitovem provede. Ten byl založen roku 1893 při hlavní cestě na Těšín a původně sloužil jako pohřebiště města Frýdku a jeho blízkého okolí. Hlavním pohřebištěm pro dvojměstí se stal v 70. letech minulého století, kdy byl zrušen stávající hřbitov v Místku (dnešní Janáčkův park) a hřbitov na Koloredově (dnešní Koloredovský park).

Průvodkyně si pro účastníky připraví i pár „perliček“. Víte třeba, na kolik peněz v dobách minulých vyšel pohřeb? Nebo proč se dávaly u hrobů nad zem zvonečky? Pokud chcete znát odpovědi, stačí přijít v sobotu 19. října 2019 v 16:00 k hlavní bráně frýdeckého hřbitova. Vstupné na akci je zdarma a koná se za každého počasí.

Tato prohlídka bude předposlední komentovanou prohlídkou v tomto roce. Ve středu 18. prosince se uskuteční ještě tematická vánoční, která přiblíží Vánoce na Frýdeckomístecku.

Další informace ke komentovaným prohlídkám jsou k dispozici ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…