Frýdek-Místek: Komentované výstupy na Lysou horu jsou letos plné novinek

02.07.2019 16:23

Další ročník komentovaných výstupů na nejvyšší vrchol Moravskoslezských Beskyd Lysou horu startuje v úterý 9. července 2019. A letos budou „Lysohorská nej… aneb co jste ještě nevěděli“ plná novinek.

Frýdek-Místek: Komentované výstupy na Lysou horu jsou letos plné novinek
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

Turistické informační centrum Frýdek-Místek v hlavní turistické sezóně pořádá pravidelné netradiční výstupy pro návštěvníky Beskyd, které díky rozložení do několika zastávek zvládnou i méně zdatní turisté a rodiny s dětmi.

Lysohorská nej od svého vzniku vždy startovala z Ostravice, nyní se začátek trasy přesouvá do Malenovic. „Pro letošní sezónu jsme se po několika letech rozhodli pro změnu trasy. Je sice oproti původní trase delší, ale o to více atraktivnější,“ říká ředitelka Turistického informačního centra Frýdek-Místek Monika Konvičná. V průběhu zhruba tříhodinového výšlapu s průvodcem účastníci objeví krásu Satinských vodopádů, poznají nejstarší hospůdku v Beskydech, seznámí se se zbojníkem Ondrášem, jelikož budou míjet Ondrášovy díry. Průvodce připomene také, že není radno podceňovat ani Lysou horu, a pro všechny účastníky je připraveno také jedno překvapení. „S průvodcem zavítáme do míst, kde se jen tak návštěvníci nepodívají. Ve spolupráci s Českým hydrometeorologickým ústavem umožníme podívat se pod pokličku předpovědí počasí na druhé nejvýše položené profesionální meteorologické stanici v České republice,“ dodává Konvičná.

Výstupy budou ve vybraných termínech také tematicky zpestřené. V úterý 6. srpna doprovodí účastníky na Lysou horu sám Lašský král a v úterý 20. srpna se vydají účastníci za západem slunce.

Termíny pro veřejnost na rok 2019:

  • 9. 7., 23. 7., 27. 8. (v případě nepřízně počasí náhradní termín vždy hned následující středu)
  • 6. 8. (v doprovodu Lašského krále)
  • 20. 8. (za západem slunce, začátek v 16:30 hod.)
  • 7. 9., 21. 9. a 5. 10. (bez náhradních termínů)

Zájemci o výstup si mohou své místo rezervovat nejpozději 3 dny předem plánovaným termínem na tel. čísle 603 264 058. Začátek trasy je vždy v 8:30 hodin na parkovišti u hotelu Rajská bouda v Malenovicích. Za výstup v  předem stanoveném termínu pro veřejnost zaplatí účastníci poplatek 50 Kč, držitelé regionální návštěvnické karty Beskydy Card ji mohou uplatnit, a získat tak výhodu 20 procent. Výstupy je možno objednat i pro skupiny v předem dohodnutých termínech.

Turistické informační centrum Frýdek-Místek, p. o. je regionální agentura pro informace a služby cestovního ruchu. Poskytuje svým návštěvníkům turistické a kulturní informace o Frýdku-Místku a jeho nejbližším okolí prostřednictvím svých poboček ve Frýdku, Místku, Frýdlantu n. O. a webových stránek ZDE. Současně je pořadatelem akcí Den s průvodcem, Frýdek-Místek na kole a Frýdek-Místek plný chutí/Beskydské rekordy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kladno: Brzy se otevřou kruhové objezdy u sportovního gymnázia i ve Velké Dobré

7:04 Kladno: Brzy se otevřou kruhové objezdy u sportovního gymnázia i ve Velké Dobré

Další část infrastruktury spojené s modernizací železniční trati je před dokončením. Okružní křižova…