Po několikaletém zápolení v soutěži o nejlepší štrúdl se pořadatelé gastrofestivalu rozhodli zapojit do programu také jeho návštěvníky. Ti mohou vytvořit až čtyřčlenné týmy, které v době od 10 do 13 hodin uvaří svou vyhlášenou zelňačku.
„Do soutěže je možné se přihlásit prostřednictvím formuláře na webu gastrofestivalu (ZDE). Je potřeba si zajistit suroviny, vařič a vlastní stánek, který si mohou soutěžící stylově vyzdobit, na což bude u hodnocení také brán zřetel. V daném čase je nutné uvařit 20 litrů polévky, tři hotové porce budou určeny odborné porotě. Ostatní polévku mohou poté prodávat návštěvníkům, kteří rovněž pomohou rozhodnout o historicky prvním vítězi,“ přibližuje průběh soutěže produkční akce Nikola Tabachová.
Máme být kromě západních spojenců vděční za osvobození od nacismu i Rudé armádě?Anketa
A jak bude samotná soutěž probíhat? Suroviny na polévku je možné připravit předem. Po nachystání soutěžního stanoviště se od 10 hodin budou po Zámeckém náměstí ve Frýdku linout i vůně právě připravovaných zelňaček. Samotné vaření potrvá do 13 hodin, kdy bude soutěž ukončena. V době od 13 do 15 hodin bude probíhat samotné hodnocení jak odbornou porotou, tak i návštěvníky souběžně probíhajícího gastrofestivalu. V 15 hodin pak bude na pódiu vyhlášen vítěz, který obdrží zajímavé ceny.
Nezapomeňme dodat, že uzávěrka přihlášek je 9. června 2023.
Už nyní zvou pořadatelé kromě soutěže o nejlepší zelňačku na gastrofestival Frýdek-Místek plný chutí, který se vrací zpět do Frýdku. A hlavně nabídne nový koncept akce.
„Kromě spousty stánků s vybranými jídly a pitím, které budou lemovat celé Zámecké náměstí, lákáme už nyní i na vinný festiválek na frýdeckém zámku a zapojili jsme do programu také místní podnikatele v přilehlých uličkách, kteří zavedou do zákoutí svých podniků a výroben,“ prozradila s předstihem ředitelka pořádajícího Turistického informačního centra Frýdek-Místek Monika Konvičná.
Další podrobné informace ke gastrofestivalu Frýdek-Místek plný chutí pořadatelé průběžně zveřejňují na webu ZDE a na jeho facebookových stránkách ZDE.
autor: PV