Frýdek-Místek: Město hledá týmy do kuchařského souboje o nejlepší zelňačku

12.05.2023 7:17 | Tisková zpráva

Frýdek-Místek letos poprvé vyhlásí vítěze nejlepší zelňačky. Kdo ji uvaří, se nejen pořadatelé, ale i návštěvníci dozví na dalším ročníku gastrofestivalu Frýdek-Místek plný chutí. Ten se uskuteční v sobotu 19. srpna 2023 na Zámeckém náměstí od 10 do 20 hodin.

Frýdek-Místek: Město hledá týmy do kuchařského souboje o nejlepší zelňačku
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

Po několikaletém zápolení v soutěži o nejlepší štrúdl se pořadatelé gastrofestivalu rozhodli zapojit do programu také jeho návštěvníky. Ti mohou vytvořit až čtyřčlenné týmy, které v době od 10 do 13 hodin uvaří svou vyhlášenou zelňačku.

„Do soutěže je možné se přihlásit prostřednictvím formuláře na webu gastrofestivalu (ZDE). Je potřeba si zajistit suroviny, vařič a vlastní stánek, který si mohou soutěžící stylově vyzdobit, na což bude u hodnocení také brán zřetel. V daném čase je nutné uvařit 20 litrů polévky, tři hotové porce budou určeny odborné porotě. Ostatní polévku mohou poté prodávat návštěvníkům, kteří rovněž pomohou rozhodnout o historicky prvním vítězi,“ přibližuje průběh soutěže produkční akce Nikola Tabachová.

Anketa

Máme být kromě západních spojenců vděční za osvobození od nacismu i Rudé armádě?

97%
1%
hlasovalo: 28094 lidí

A jak bude samotná soutěž probíhat? Suroviny na polévku je možné připravit předem. Po nachystání soutěžního stanoviště se od 10 hodin budou po Zámeckém náměstí ve Frýdku linout i vůně právě připravovaných zelňaček. Samotné vaření potrvá do 13 hodin, kdy bude soutěž ukončena. V době od 13 do 15 hodin bude probíhat samotné hodnocení jak odbornou porotou, tak i návštěvníky souběžně probíhajícího gastrofestivalu. V 15 hodin pak bude na pódiu vyhlášen vítěz, který obdrží zajímavé ceny.

Nezapomeňme dodat, že uzávěrka přihlášek je 9. června 2023.

Už nyní zvou pořadatelé kromě soutěže o nejlepší zelňačku na gastrofestival Frýdek-Místek plný chutí, který se vrací zpět do Frýdku. A hlavně nabídne nový koncept akce.

„Kromě spousty stánků s vybranými jídly a pitím, které budou lemovat celé Zámecké náměstí, lákáme už nyní i na vinný festiválek na frýdeckém zámku a zapojili jsme do programu také místní podnikatele v přilehlých uličkách, kteří zavedou do zákoutí svých podniků a výroben,“ prozradila s předstihem ředitelka pořádajícího Turistického informačního centra Frýdek-Místek Monika Konvičná.

Další podrobné informace ke gastrofestivalu Frýdek-Místek plný chutí pořadatelé průběžně zveřejňují na webu ZDE a na jeho facebookových stránkách ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

16:29 Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

Letní program akcí stezky Industry Open startuje v polovině května. Návštěvníkům se po loňském úspěc…