Frýdeckomístecký Park Pod zámkem přilákal na 10 tisíc návštěvníků a nabídl příjemnou změnu, kdy v horkém letním dni nabídl úkryt na lavičkách a dekách ve stínu stromů. Chodníky parku lemovalo více než 50 stánků s občerstvením, ve kterých se nabízely burgery, tortily, trhaná masa, řízky, cukrářské výrobky, regionální výrobky, zmrzliny a také netradiční jídla maďarské, bengálské nebo indické kuchyně. Opravdovou raritou letošního ročníku byly ochutnávky šnečích specialit.
Během dopoledne také zasedla odborná porota, ve které se objevila i herečka Markéta Hrubešová, aby našla ten nejlepší frýdeckomístecký štrúdl. „Tím nejlepším jsme v tomto ročníku ocenili v kategorii sladký štrúdl Jablečný z@vináč od Dominiky Mecové a v kategorii slaný štrúdl pak Závin z krůtí játry s medvědím česnekem a Čubricou od Ivety Podžorné,“ přibližuje jedna z porotkyň a zároveň ředitelka pořádajícího Turistického informačního centra Frýdek-Místek Monika Konvičná.
S moderátorem Vojtěchem Bernatským plynul celý den na pohodové gastronomické vlně, kdy se na podiu představila i zmíněná Markéta Hrubešová s kuchařem Robertem Šolcem, kteří připravili pokrm dle regionálního receptu. Kuchařské show se prolínaly s hudebními vystoupení Jakuba Ondry, Lucie revival či Rock&Roll Bandu Marcela Woodmana. Současně byly vyhlášeny výsledky souboje dvou pivních speciálů Frýdečáka a Místečáka od Pivovárku Morava, ve kterém v tomto roce vyhrál tým vařící pivo Frýdečák.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: PV