Frýdek-Místek: Některé plochy se nekosily záměrně

26.05.2016 6:31

Pracovníci technických služeb finišují s první sečí trávy na sídlištích a zároveň zahájili druhou seč travnatých ploch v parcích, podél komunikací a některých centrálních částech města. Přesto některá místa zůstala zatím sekačkou netknuta.

Frýdek-Místek: Některé plochy se nekosily záměrně
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

Ne všechny travnaté plochy ve městě mají technické služby v kompetenci upravovat. Některé jsou soukromé, jiné patří státu. Avšak některá místa zaměstnanci technických služeb nepokosili záměrně a cíleně. Jedná se zejména o záhony s kvetoucími cibulovinami na ulici 8. pěšího pluku.

„Tato plocha projde sečí až v druhé polovině června, což je 6-8 týdnů po odkvětu cibulovin. Aby totiž záhony krásně rozkvetly i příští rok, je nutné nechat listové plochy zatáhnout a odumřít, čímž dojde k postupnému ukládání zásobních látek do cibulí, které díky tomuto procesu na jaře opět krásně vykvetou,“ vysvětlila vedoucí provozu Zeleň Naděžda Švrčinová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…