Frýdek-Místek: Petice za zrušení dálničního poplatku je na ministerstvu i vládě v Praze

01.10.2020 12:03

Náměstek primátora Frýdku-Místku Karel Deutscher včera osobně doručil petici za zrušení zpoplatnění dálnice D56 mezi Frýdkem-Místkem a Ostravou na úřad vlády i na ministerstvo dopravy v Praze. Za peticí stojí třináct starostů, ke kterým se přidalo dalších dvanáct. V celkem dvaceti pěti obcích petiční archy podepsalo přes osm tisíc lidí, kteří nechtějí platit poplatek za cestu, která dálnici ani vzdáleně nepřipomíná.

Frýdek-Místek: Petice za zrušení dálničního poplatku je na ministerstvu i vládě v Praze
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

V tuto chvíli již běží na Ministerstvu dopravy ČR připomínky k vyhlášce, kterou lze zpoplatnění na tomto úseku zrušit, přesněji řečeno, ve které lze tento úsek vyjmout ze seznamu zpoplatněných komunikací. Podobně učinil i Moravskoslezský kraj, který také žádá, aby zpoplatnění dálnice D56 v úseku mezi Frýdkem-Místkem a Ostravou bylo zrušeno.

Anketa

Chcete Miroslavu Němcovou v Senátu?

6%
94%
hlasovalo: 31544 lidí

„Děkuji všem, kteří petici podepsali, protože bez nich by mělo jednání o zrušení dálničního poplatku velice omezenou šanci na pozitivní výsledek. Chci věřit, že naše hlasy, přesněji řečeno hlasy více jak osmi tisíc lidí, kteří se podepsali na petiční archy, budou v Praze slyšet a přimějí ministra dopravy se situací zabývat a také k ní zaujmout konkrétní stanovisko,“ uvedl náměstek primátora Karel Deutscher s tím, že se mu v Praze podařilo dohodnout termín jednání o dané situaci s náměstkem ministra dopravy Luďkem Sosnou. „Uskuteční se 12. října prostřednictvím videohovoru a předpokládám, že u něj budou i mí kolegové z okolních obcí, kteří se do akce zapojili,“ dodal náměstek Deutscher.

Petiční výbor byl složen ze zástupců 13 obcí a částí Ostravy – jednalo se konkrétně o Frýdek-Místek, Sviadnov, Paskov, Žabeň, Krmelín, Řepiště, Staříč, Fryčovice, Ostravu-Proskovice, Ostravu-Novou Bělou, Ostravu-Starou Bělou, Ostravu-Hrabovou a Ostravu-Jih.

Aktivně se zapojili i další obce, které měly na svých úřadech k dispozici petiční archy za zrušení dálničního poplatku mezi Frýdkem-Místek a Ostravou. Zájemci je tak mohli podepisovat taky v Kozlovicích, Brušperku, Vratimově, Nižních Lhotách, Nošovicích, Dobraticích, Starém Městě, Dolních Domaslavicích, Dobré, Raškovicích, ale taky na Hukvaldech a Pražmě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Ve městě se poprvé uskuteční festival kreativních nadšenců Maker Faire

16:31 Jihlava: Ve městě se poprvé uskuteční festival kreativních nadšenců Maker Faire

Světová přehlídka kreativity Maker Faire zavítá poprvé do Jihlavy. Jednodenní akce se uskuteční 20. …