Frýdek-Místek: Skatepark by mohl doplnit pumptrack

31.07.2019 17:57

Výstavba skateparku za železniční tratí vedle slezanského škvárového hřiště, naproti haly Polárka, je v plném proudu. První nadšence kolečkových sportů by měl přivítat už koncem září. A v příštím roce by měl být areál doplněn o pumptrack.

Frýdek-Místek: Skatepark by mohl doplnit pumptrack
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

Skatepark o velikosti hokejové plochy za 12,7 milionu korun bude mít streetovou a bazénovou část, která bude navíc částečně zastřešena, což je výjimečné. V širokém okolí takový skatepark není. Ve streetové části budou instalovány překážky běžné v pouličním prostředí, to znamená různě vysoké a dlouhé sjezdy, schody, zábradlí, zídky, lavičky, obrubníky a podobně. A chybět nebude ani jednoduchá betonová tribuna.

Půjde o monolitický betonový skatepark, vhodný jak pro skejty, koloběžky, tak i kola a kolečkové brusle. „Věřím, že po všech peripetiích, které jeho výstavbu provázely, od výběru místa, kdy jsme se potýkali s nevolí občanů bydlících v blízkosti navrhovaných ploch a museli jsme hledat další, až po výběr samotného realizátora stavby, protože o zakázku ze strany firem velký zájem nebyl, bude skatepark dalším místem ve městě, které nabídne možnost aktivního sportovního vyžití. Navíc v příštím roce by se měl v blízkosti skateparku budovat pumptrack,“ řekl náměstek primátora Pavel Machala.

Původně měl být pumptrack součástí plánovaného volnočasového areálu na ulici 28. října na sídlišti Riviera. Nakonec ale město rozhodlo, že soustředí kolečkové sporty do jednoho areálu. „Pumptrack hodláme vybudovat vedle skateparku a v plánovaném areálu na Rivieře místo něj vybudujeme kurty na plážový volejbal. Co nejdříve chceme vyřešit majetkoprávní situaci kolem pozemku pro pumptrack vedle skateparku, protože část pozemku je v podílovém vlastnictví dalších subjektů. Předpokládáme ale, že se dohodneme. Na podzim bychom zahájili projekční práce a na jaře příští rok by se mohlo začít stavět,“ upřesnil primátor Michal Pobucký s tím, že povrch pumptrackové dráhy bude asfaltový a příznivci kolečkových sportů by se po něm mohli projet už příští léto.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…