Frýdlant: Jak se má jmenovat? Pomozte nám zvolit správný název dosud bezejmenné ulice

13.09.2020 14:04

Díky všímavosti místostarosty města Jiřího Stodůlky jsme zjistili, že ve Frýdlantu máme nepojmenovanou ulici. Vede z levé strany podél Antonie (při cestě z města) a využíváte ji pravděpodobně, když jdete procházkou ke hřbitovu, na Hartu nebo k rozhledně.

Frýdlant: Jak se má jmenovat? Pomozte nám zvolit správný název dosud bezejmenné ulice
Foto: wikipedia
Popisek: Frýdlant

Město Frýdlant nechalo ulici nově vydláždit a pracovně jsme ulici začali říkat Dlážděná. Možná by si ale mohla mít i jiné jméno, co myslíte?

Několik zastupitelů přišlo s dalšími návrhy: protože cesta vede k bývalému Šibeničnímu vršku, mohla by nést název „Ke Stínadlům“, „Šibeniční“ nebo „K šibeničnímu vršku“. Padl také návrh „Sportovní“ nebo „Turistická“ protože je dost do kopce a vede směrem k lesu a k rozhledně. V neposlední řadě se nabízí pojmenovat ulici po některém zajímavém Frýdlanťákovi, který v dané lokalitě žil. Nesmí však jít o stále žijící osobu.

Možná máte sami lepší nápad. Své návrhy můžete posílat do 10. 10. 2020 na emailovou adresu lwinklerova@gmail.com. V listopadovém zpravodaji zveřejníme všechny návrhy a můžete se zapojit do hlasování.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Chcete bydlet v městském bytě? Přihlaste se do elektronické aukce

13:37 Olomouc: Chcete bydlet v městském bytě? Přihlaste se do elektronické aukce

Začíná historicky první aukce nájemního bydlení v Olomouci. Registrační kolo tohoto výběrového řízen…