Frýdlant: Komise pro řešení zdravotní obslužnosti pokračuje v hledání shody

06.04.2018 8:38

Třetí jednání má za sebou „Komise Rady města Frýdlant pro řešení zdravotní obslužnosti ORP III. Frýdlant“, která má definovat rozsah a podmínky poskytování zdravotní a lékařské péče na území Frýdlantska.

Frýdlant: Komise pro řešení zdravotní obslužnosti pokračuje v hledání shody
Foto: wikipedia
Popisek: Frýdlant

Naposledy se sešla ve středu 4. dubna 2018, nově doplněná o zástupce VZP. Rozsah péče, který se snaží vydefinovat, má být podkladem pro dodatek k nájemní smlouvě města Frýdlant s Nemocnicí Frýdlant s.r.o. Vyjednávání, na kterém se vedle zástupců města, VZP a nemocnice ve Frýdlantě podílejí i zástupci Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje (ZZS LK), praktických lékařů Frýdlantska, starostů Frýdlantska, Libereckého kraje a Krajské nemocnice Liberec, narušují jen pokračující útoky na představitele Frýdlantu ze strany frýdlantské nemocnice.

Nemocnice Frýdlant spustila proti městu i jeho zástupcům dehonestující kampaň na začátku tohoto roku. Urážlivé články plné nepravd a účelových spekulací směřuje především proti místostarostovi Frýdlantu Jiřímu Stodůlkovi. Proti tomu je namířen i článek v zatím posledním, dubnovém Zpravodaji Nemocnice Frýdlant. „O stylu a způsobu komunikace nemocnice vypovídá už titulek: „EUC hledá cestu, Stodůlka intrikaří“. Se slušným jednáním má společného pramálo. Nic na tom nemění fakt, že ve článku pak nemocnice chválí vznik a jednání komise. Podobné útoky na představitele města ostře odsuzuji. Místostarosta Jiří Stodůlka jedná pouze v zájmu občanů Frýdlantska. Má jasný mandát od zastupitelstva Frýdlantu i starostů všech obcí Frýdlantska a jeho jediným zájmem je, aby byla na Frýdlantsku zachována zdravotní a lékařská péče v co největším možném rozsahu. To, že se snažil s Krajskou nemocnicí Liberec vyjednat variantu řešení pro případ, že by došlo k odmítnutí dodatku č. 17 nájemní smlouvy ze strany nemocnice Frýdlant, je logické. Hledal prostě možnou variantu,“ říká starosta Frýdlantu Dan Ramzer.

Frýdlant se snaží situaci kolem nevyhovující nájemní smlouvy s nemocnicí ve Frýdlantě řešit od roku 2007. Nově vzniklá komise je přitom prvním krokem, díky kterému o situaci jednají všechny zainteresované strany. „Věřím, že se nám nakonec podaří najít shodu v tom, jaký typ a rozsah zdravotních a lékařských služeb bude nemocnice na Frýdlantsku poskytovat. Až tomu tak bude a nemocnice bude schopná nám tento rozsah garantovat dlouhodobě, velmi rádi pak přijmeme i jí často zmiňovanou nabídku, že bude investovat desítky milionů korun do zlepšení prostředí nemocnice pro pacienty i personál. Za této situace, kdy zůstává budoucnost kvůli špatně postavené smlouvě z roku 1996 a neustálé redukci rozsahu péče otevřená, to však přijmout nelze,“ dodává Dan Ramzer.

Příští jednání komise proběhne 15. dubna 2018. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…