Frýdlant: Na Frýdlantsku fungují dvě nové sociální služby

27.12.2021 14:52 | Tisková zpráva

Od listopadu jsou na území Frýdlantska poskytovány dvě nové sociální služby společnosti Global Partner Péče, z. ú.

Frýdlant: Na Frýdlantsku fungují dvě nové sociální služby
Foto: wikipedia
Popisek: Frýdlant

První z nich je odborné sociální poradenství, v rámci kterého odborníci zhodnotí potřeby každého konkrétního člověka a nastaví péči o něj tak, aby mu umožnila pobývat co nejdéle doma. 

Anketa

Budete se o Vánocích omezovat při setkávání s přáteli a příbuznými?

14%
83%
hlasovalo: 27928 lidí
Navíc mohou pomoci požádat například o příspěvek na péči, díky němuž lze následně hradit platby spojené s využíváním dalších sociálních služeb. Další poskytovanou službou je osobní asistence, která nabízí podpůrné služby seniorům a lidem se zdravotním nebo kombinovaným postižením.

Odborné sociální poradenství poskytuje Global Partner Péče, z. ú. zdarma po předchozí domluvě, a to buď v kanceláři organizace na adrese ČSA 398, Frýdlant, nebo přímo u lidí doma.

Osobní asistence coby druhá nová sociální služba nabízí podpůrné služby seniorům a lidem se zdravotním nebo kombinovaným postižením. Pracovníci této služby pomohou s činnostmi, které lidé sami vzhledem ke svému stavu již nezvládají. Především se jedná o činnosti spojené s hygienou, zajištěním stravy nebo pomoc při zajištění chodu domácnosti. Tato pomoc je poskytována za úhradu ve výši 130 Kč za hodinu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Nové čtyřkolky pro Městskou policii

19:27 Plzeň: Nové čtyřkolky pro Městskou policii

Městská policie Plzeň převzala ve čtvrtek 2. května 2024 do užívání dvě nové terénní čtyřkolky typu …