Frýdlant nad Ostravicí: Nový chodník i oprava komunikace v Nové Vsi

13.07.2018 18:23

V návaznosti na již dříve realizovanou opravu povrchu místní komunikace přes Novou Ves město Frýdlant nad Ostravicí prostřednictvím odboru majetku připravilo k realizaci další akci s názvem „Chodník pro pěší k ZŠ v Nové Vsi včetně opravy místní komunikace“.

Frýdlant nad Ostravicí: Nový chodník i oprava komunikace v Nové Vsi
Foto: commons.wikimedia.org/Daniel Baránek
Popisek: Frýdlant nad Ostravicí, Náměstí, vlevo kostel svatého Bartoloměje, vpravo socha Panny Marie Karmelské

Součástí akce bude dokončení úpravy povrchu místní komunikace 26b přes Novou Ves v úseku od křižovatky s ul. Harcovskou po ZŠ Nová Ves, vybudování chodníku ke škole, nástupiště autobusové zastávky před budovou ZŠ, vybudování odstavné plochy naproti škole pro rodiče dětí přivážející a odvážející děti do školy. Dále si stavba vyžádá zřízení kanalizace v řešeném úseku namísto zrušených ocelových odvodňovacích žlabů, přemístění oplocení v úsecích dotčených stavbou a dobudování opěrné zdi. Před započetím stavebních prací již bylo mimo vegetační období provedeno nezbytné kácení dřevin a jako součást stavby bude realizována náhradní výsadba v prostoru zahrady školy za stromy vykácené před školou. Situace stavby s podrobným zakreslením jednotlivých stavebních objektů je uvedena v příloze této informace.

Realizace stavby se zahájí v termínu po 16. červenci 2018. Stavební práce budou probíhat po dobu 105 kalendářních dnů a předpoklad ukončení je konec října 2018.

Předpokládá se etapovitá výstavba po krátkých úsecích stavby (50-100m) s omezením provozu silniční dopravy v uzavřeném úseku. Průjezd vozidel IZS a obyvatel dotčených nemovitostí bude po dohodě se zhotovitelem umožněn. Harmonogram stavby a zajištění její průjezdnosti je plně v kompetenci zhotovitele stavby. Průjezd stavbou ve směru od Frýdlantu n.O. bude komplikován další investiční akcí s názvem „Úprava ul. Hlavní u železničního přejezdu“.

Aktuální informace budou zveřejňovány na stránkách města, facebooku nebo prostřednictvím aplikace „mobilní rozhlas“. Jednotliví vlastníci dotčených nemovitostí budou o případném zneprůjezdnění  příjezdu k rodinným domům informováni přímo zhotovitelem stavby v dostatečném předstihu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…