Frýdlant si prohlédli budoucí kněží z Indie, Mexika i Kolumbie

18.07.2018 14:30

Nevšední návštěvu dvaceti čtyř budoucích kněží a jejich profesora přivítal v pondělí 16. července 2018 ve slavnostních prostorách radnice ve Frýdlantu starosta města Dan Ramzer. Šlo studenty semináře na mezinárodní papežské koleji Maria Mater Ecclesiae v Římě, kteří poslední dva týdny strávili na návštěvě v klášteře při kostele Navštívení Panny Marie jako hosté tamního duchovního Pavla Andrše.

Frýdlant si prohlédli budoucí kněží z Indie, Mexika i Kolumbie
Foto: wikipedia
Popisek: Frýdlant

"Seminaristé do Hejnic na prázdninový pobyt jezdí od roku 2001. Vždy přijedou tak jednou za pět až sedm let, tentokrát ale přijeli už po třech letech. Jde o skupinu studentů, kteří studují v Římě filosofii a teologii a jsou ze vzdálených zemí. Letos třeba z Indie, Mexika nebo Kolumbie. Velmi často jsou také ze sociálně slabších oblastí a nemohou si proto dovolit jezdit každý rok o prázdninách domů. Vydávají se proto autobusem společně na cestu po Evropě a poznávají život v jednotlivých městech různých zemí," vysvětluje farář Pavel Andrš spravující farnost nejen v Hejnicích, ale i v Raspenavě, Bílém Potoce a Mníšku u Liberce.

Letos tvoří skupinu budoucích kněžích na cestě takzvaní formátoři. "To jsou studenti, kteří se na své koleji starají o pořádek, řád a duchovní život," doplňuje Pavel Andrš.

V uplynulých dnech z Hejnic vyráželi na cestu do skláren v Novém Boru a v Heřmanicích, prohlédli si Prahu, na kolech se projeli Jizerskými horami. Frýdlant si nechali jako třešničku na dortu na předposlední den pobytu na Frýdlantsku a z města byli nadšení. Prohlédli si historickou obřadní síň, ve které je přivítal starosta Frýdlantu Dan Ramzer, potom se na Frýdlant podívali z radniční věže a navštívili také městská muzea v budově radnice a ve Špitálku. „Jsem velmi rád, že jsem mohl ve Frýdlantu opět přivítat tuto vzácnou návštěvu. Nestává se každý den, aby k nám dorazilo tolik duchovních, kteří jsou vždy velmi otevření všem informacím a zážitkům,“ řekl starosta Frýdlantu Dan Ramzer. Odpoledne pak delegace strávila prohlídkou Zámeckého pivovaru Frýdlant.

Už v úterý se budoucí kněží s Hejnicemi rozloučí a zamíří na své prázdninové cestě dál. V plánu mají Plzeň, Mnichov nebo třeba italskou Veronu. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…