Havířov: Asistenti prevence kriminality fungují ve městě už téměř 10 let

01.12.2019 20:06

V pátek 22. listopadu se v Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR pod záštitou 1. místopředsedy vlády a ministra vnitra Jana Hamáčka konala konference pod názvem „Asistenti prevence kriminality – 10 let zkušeností a výzvy do dalších 10 let”.

Havířov: Asistenti prevence kriminality fungují ve městě už téměř 10 let
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

Konference konané u příležitosti zhodnocení jednoho z nejúspěšnějších projektů prevence kriminality v České republice, který je zaměřen na zvýšení pocitu bezpečí a veřejného pořádku v sociálně vyloučených nebo rizikových lokalitách, se zúčastnili také zástupci realizátora projektu v našem městě, ředitel Městské policie Havířov Ing. Bohuslav Muras a manažerka prevence kriminality Bc. Monika Krpelíková.

Téměř 70 zástupců měst a obcí, které projekt již realizují nebo se jej teprve chystají realizovat, přivítali možnost setkání spojeného s výměnou zkušeností a získáním nových informací pro budoucnost. 

Tento projekt Asistent prevence kriminality byl poprvé realizován v roce 2009 v Mostě a za dobu jeho existence se úspěšně rozšířil z původních 10 obcí do více jak 250 obcí po celé ČR. Naše město je aktivně zapojeno do realizace tohoto projektu téměř od samotného počátku. V současné době na pozici Asistentů prevence kriminality pracují dva kmenoví zaměstnanci Městské policie Havířov, kteří se svou prací snaží pozitivně ovlivňovat výsledky programu resocializace minoritních skupin obyvatel v programu soužití spoluobčanů a prevence kriminality. Financování projektu bylo v začátku podporováno dotacemi v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a od roku 2014 město každoročně čerpá dotace z Programu prevence kriminality MV ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Klienti Naděje pomáhají s venčením psů v útulku

7:37 Mladá Boleslav: Klienti Naděje pomáhají s venčením psů v útulku

O lidech bez domova se obecně ví, že milují čtyřnohé kamarády a velmi často si je pořizují jako své …