Havířov: Dolní Suchá se vytouženého multifunkčního hřiště u mateřské školy dočkala

30.11.2020 19:00

Cesta k hřišti u mateřské školy na ulici U Školy v Havířově-Dolné Suché byla dlouhá, ale s dobrým koncem. Páska zbrusu nového hřiště byla přestřižena 27. listopadu 2020 za přítomnosti vedení města Havířova. Sportoviště, které přišlo na 6 milionů korun, je k dispozici všem zájemcům o pohyb pod širým nebem.

Havířov: Dolní Suchá se vytouženého multifunkčního hřiště u mateřské školy dočkala
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

Už před rokem 2014 vyjádřila občanská komise požadavek na hřiště v Dolní Suché a od té doby se hledal vhodný pozemek. Našel se a městem byl zakoupen koncem roku 2018. Hned na to byl zpracován projekt a poté se přistoupilo k realizaci.

„Troufám si říct, že nové hřiště tvoří dominantu, jakousi náves celé místní části Dolní Suché, a občany je vnímáno velmi pozitivně. Jsou tam herní prvky pro malé i větší děti. Nejen dospělé pak potěší  posilovací stroje," neskrývá nadšení náměstek pro investice a chytré město Bohuslav Niemiec.

Již zmíněné posilovací stroje pomohou s procvičováním kloubů, svalů či k lepšímu fungování kardiovaskulárního a pohybového systému. Oddechovou zónou je pak zastřešený altánek, vhodný jak pro posezení, tak pro možná kulturní a jiná vystoupení dětí z blízké mateřské školy.

Investorem nového multifunkčního hřiště v Dolní Suché bylo město Havířov a šlo o částku 6 milionů korun.

Více vysvětluje primátor Havířova Josef Bělica: „Vedení radnice dlouhodobě investuje do městské infrastruktury a my jsme se rozhodli investovat i do okrajových částí města, což bylo v minulosti velmi zanedbáváno. Takže tato stavba nového multifunkčního hřiště v lokalitě Dolní Suchá navazuje na rekonstrukci mateřské školy, která se nachází v bezprostřední blízkosti a myslím si, že celá ta městská část si zasloužila opravdu kvalitní zázemí, jak pro děti ve školce, tak pro jejich mimoškolní aktivity. Hřiště je to krásné a ku prospěchu všech."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…