Havířov: Hendikepovaná boccistka získala od primátora závodní sadu koulí

07.05.2016 17:46 | Zprávy

Předáním kufříku se závodní sadou na bocciu se stal havířovský primátor prvním patronem, který splnil svůj slib hendikepovanému sportovci z kalendáře přání. Daniel Pawlas předal slíbený dárek Hance Nevrlé za přítomnosti její maminky a také předsedy Handicap sport clubu Havířov Martina Kučery ve čtvrtek 5. května.

Havířov: Hendikepovaná boccistka získala od primátora závodní sadu koulí
Foto: Daniela Černá
Popisek: Magistrát města Havířova

Boccia hendikepovaných má v Havířově velkou tradici, velkou základnu a podporu. Již několik let Handicap sport club pořádá v Havířově turnaj v integrované boccie, ve kterém hraje v každém družstvu alespoň jeden hendikepovaný sportovec. Družstva jsou potom doplněna celebritami, sportovci jiných odvětví, politiky a sponzory. Právě na takovémto turnaji vznikla myšlenka nafotit kalendář snů, kde se objevil hendikepovaný sportovec se svým patronem - známou osobností, politikem a podobně, a přednesl mu své přání. Teď je na patronech, aby přání svým chráněncům splnili. Patronem Hanky Nevrlé se stal primátor Daniel Pawlas a se svým závazkem - Hančiným přáním - se vypořádal jako úplně první.

"Jsem strašně vděčná a mám moc velkou radost," řekla primátorovi při předání daru Hanka Nevrlá. "Sadu koulí jsem si hodně přála a hrozně jsem se na ně těšila."
"Profesionální sada koulí na bocciu není levná záležitost," svěřila se maminka hendikepované sportovkyně, "Tato sada stála okolo čtrnácti tisíc a to je částka, kterou si hendikepovaný člověk opravdu nemůže dovolit." Kalendář přání hendikepovaných sportovců by měl mít své pokračování. "Patroni sportovců potvrdili, že je v jejich možnostech přání splnit, a tak předpokládáme, že se tak stane, a chystáme další kalendář, který tentokrát nazveme kalendář splněných přání," prozradil předseda Handicap sport clubu Martin Kučera.

"Jsem rád, že jsem Hance mohl vyplnit její přání, a zároveň bych chtěl všechny pozvat, ať si přijdou zahrát bocciu na turnaj v integrované boccie," řekl primátor, který zároveň svou účast na turnaji předběžně slíbil.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je podle vás příčinou vašeho neúspěchu?

Podle mě to souvisí i s tím, že se jste chytli papalášské manýry. Už jsem to třeba psala panu Fialovi, když tvrdil, jak je neetické někomu odebrat náhrady, když nepracuje a co myslíte, odpověděl mi alespoň? Ne. Vám už také většina z nás nestojí ani za odpověď. Dřív jste byli mnohem otevřenější. Naví...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká Lípa: Město má vlastní technické služby

11:33 Česká Lípa: Město má vlastní technické služby

Českolipští zastupitelé schválili na svém červnovém jednání založení společnosti Technické služby mě…