Havířov: Město zavádí do praxe poznatky ze studie kontejnerových stanovišť

09.06.2020 18:06

V loňském roce byla pro celé území města Havířova zpracována Studie aktuálního stavu kontejnerových stanovišť, ze které se podařilo získat ucelené informace o skladbě sběrných míst.

Havířov: Město zavádí do praxe poznatky ze studie kontejnerových stanovišť
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

Pro lepší identifikaci nádob, byly všechny kontejnery v bytové zástavbě označeny jedinečným číslem. Získaná data se staly podkladem pro další rozvoj systému odpadového hospodářství města.

Novinkou pro letošní rok je, že z kontejnerových stanovišť byly odstraněny bílé nádoby na oddělený sběr bílého skla. „Na uvolněná místa budou v nejbližší době umístěny šedé nádoby na sběr kovů, do kterých pak mohou občané vyhazovat například nápojové plechovky, plechovky od potravin, ale i ostatní kovové předměty z domácnosti,“ uvedl náměstek pro investice a chytré město Bohuslav Niemiec. Nádoby by do kontejneru měly putovat čisté bez zbytků potravin nebo chemických látek.

Celkem bude ve městě rozmístěno sedmdesát těchto nádob na kov. Přesná místa budou formou mapy uvedena na webových stránkách města havirov-city.cz.

„Provedenými změnami chceme dosáhnout, co největšího snížení množství využitelných složek komunálního odpadu, které bez užitku skončí na skládce a přitom by mohly být znovu recyklovány“ řekla vedoucí odboru komunálních služeb Iveta Grzonková.

Letos byla také některá kontejnerová stanoviště posílena o další nádoby na papír a na plast. Zároveň se také v tomto roce rozšíří sběrná síť pro sběr jedlých olejů a tuků z domácností, přibude dalších třicet nádob.

„V budoucnu se chceme také více zaměřit na samotný technický stav kontejnerových stanovišť tak, aby si ke třídění odpadu našlo cestu co nejvíce občanů a třídění se stalo každodenní samozřejmostí,“ uvedl náměstek primátora Bohuslav Niemiec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…