Havířov: Modernizace přístupů na peróny bude poslední fází velkolepé rekonstrukce nádraží

29.10.2021 17:39 | Tisková zpráva

I když se zchátralé, nevyhovující a nevzhledné železniční nádraží v Havířově během pár posledních měsíců opět proměnilo v chloubu města, rekonstrukce ještě není u konce. Město momentálně pracuje na proměně interiéru nádražní budovy ve sportovně-společenské centrum a Správa železnic se chystá na modernizaci přístupů na peróny. Hotovo by mělo být v roce 2024.

Havířov:  Modernizace přístupů na peróny bude poslední fází velkolepé rekonstrukce nádraží
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

Rekonstrukce celého havířovského železničního nádraží stále probíhá, a ještě nějakou dobu probíhat bude. Často se mě občané ptají, jak a kdy se budou řešit nové přístupy na peróny a kolejiště, bezbariérová řešení či podchody. Odpovídám ano, je to v plánu a jedná se o poslední fázi náročné rekonstrukce havířovského železničního nádraží. Přijde na řadu příští rok, realizovat ji bude Správa železnic a vyžádá si investici kolem 3 miliard korun,“ vysvětluje finální úpravy rekonstrukce havířovský primátor Josef Bělica.

Několikaletá náročná rekonstrukce havířovského nádraží probíhá v několika fázích. V té první Správa železnic zrekonstruovala odbavovací halu s čekárnou a zázemím jak pro cestující, tak dopravce. Tato fáze byla dokončena v červenci roku 2020. Druhou fázi projektu provedlo statutární město Havířov v podobě přednádražního prostoru. Moderní dopravní terminál byl uveden do provozu v únoru roku 2021.

V září letošního roku Správa železnic dokončila opravu pláště historické výpravní budovy v bruselském stylu a předala stavbu do užívání městu Havířov, které se pustilo do rekonstrukce interiéru. Velkorysé vnitřní prostory se během následujících několika měsíců promění ve sportovně-společenské centrum, kde bude možno sportovat, ale také pořádat koncertní či divadelní představení, přednášky, výstavy nebo galavečery. Pokud půjde všechno podle plánu, obyvatelé Havířova a blízkého okolí by mohli nové centrum plně využívat již příští rok.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.