Havířov: Na křižovatce u hotelového domu Merkur už svítí semafory

25.09.2020 7:35

Křižovatka ulic Studenská x Dlouhá třída a Okrajová v Havířově – Podlesí má nové semafory. Výstavba dalšího světelně signalizačního zařízení začala v červnu a tento týden proběhlo slavnostní uvedení do provozu. Realizace stála 8 milionů korun.

Havířov: Na křižovatce u hotelového domu Merkur už svítí semafory
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

Stříhání pásky si nenechal ujít ani havířovský námětek pro investice a chytré město Bohuslav Niemiec, který vysvětlil, proč byla nová křižovatka v Havířově nutností, „ Konečně je tato křižovatka světelná. V minulosti jsme měli požadavky od občanů a občanských komisí na zabezpečení této křižovatky nějakým řešením. Ať už kruhovým objezdem případně světelnou signalizací, protože v ranních hodinách, kdy rodiče vozili děti do školy, tady vznikaly nebezpečné situace, tak právě z těchto důvodů jsme tuto světelnou křižovatku zřídili. Celkové náklady na tuto křižovatku se pohybují kolem 8 milionů korun a doufáme a věříme, že vyřeší problém napojení jednotlivých jízdních pruhů na komunikaci.“

Anketa

Podporujete nový plán EU na povinnou relokaci migrantů?

2%
98%
hlasovalo: 36033 lidí

A další projekty, které mají pomoci plynulé dopravě v Havířově jsou v plánu. Intenzivně se řeší doprava a průjezd Havířova momentálně projektem „Chytré a bezpečné křižovatky“, který by měl dopomoci k tomu, že Havířov bude moderním městem. „ Například když vjede vozidlo záchranné služby do provozu, tak bude mít preferenci a tu trasu, kterou projede, projede pokaždé na zelenou. Všechny křižovatky se postupně zapnou do zeleného módu“, upřesnil náměstek primátora pro investice a chytré město Bohuslav Niemiec.

Do projektu „Chytré a bezpečné křižovatky“ je v tuto chvíli zapojeno deset světelných křižovatek, s tím že tři křižovatky budou kompletně rekonstruovány, sedm křižovatek bude připojeno na telematické prvky. Celá investice bude v řádech cca. 35 miliónu s tím, že dotace je 85 procent.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…