Havířov: Primátor Josef Bělica přijal při návštěvě města ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha

24.11.2019 7:35

Primátor Josef Bělica přijal při návštěvě Havířova ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha. Setkání vedení města s ministrem zdravotnictví se uskutečnilo na radnici.

Havířov: Primátor Josef Bělica přijal při návštěvě města ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

Během jednání se ministr dozvěděl více o fungování města a také o tom, jak se pomocí zajištění bydlení snaží Havířov stabilizovat počty zdravotnického personálu ve městě. Po zápisu ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha do pamětní knihy města se delegace přesunula do Nemocnice s poliklinikou v Havířově.

V nemocnici si ministr prohlédl centrální příjem a seznámil se s vizí nemocnice na vybudování urgentního příjmu a také s plánovaným využitím jedné z budov nemocnice, která by v budoucnu mohla sloužit jako paliativní oddělení.

„My jsme při dnešní návštěvě, chtěli panu ministrovi ukázat, jakým způsobem se do nemocnice dostávají traumatologičtí pacienti. A také to, že Nemocnice s poliklinikou v Havířově je už 15 let připravena na takzvanou síť urgentních příjmů,“ uvedl ředitel havířovské nemocnice Norbert Schellong.

„Musím říct, že se mi velmi líbí, když vedení nemocnice má vizi a plány do budoucna, a když chce nemocnici dále rozvíjet. A tady ta vize je, zejména ve vytvoření nového urgentního příjmu, což je koncepce, kterou ministerstvo zdravotnictví podporuje,“ řekl při návštěvě nemocnice ministr zdravotnictví.

„Havířovská nemocnice dnes prezentovala, že je připravena na novou koncepci zdravotnictví, kterou připravuje ministerstvo. Jsem rád, že nemocnice dobře a konstantně pracuje jak na rozvoji personálu, tak zdravotní techniky a zařízení,“ uvedl při návštěvě zdravotnického zařízení primátor Josef Bělica.

Po prohlídce nemocnice navštívil ministr zdravotnictví Adam Vojtěch Domov seniorů, středisko Luna, kde měl možnost vidět, jak domov funguje v běžném provozu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Klienti Naděje pomáhají s venčením psů v útulku

7:37 Mladá Boleslav: Klienti Naděje pomáhají s venčením psů v útulku

O lidech bez domova se obecně ví, že milují čtyřnohé kamarády a velmi často si je pořizují jako své …