Havířov: ZŠ Karolíny Světlé má zcela nové odborné učebny

14.01.2019 20:14

Díky dotaci Ministerstva pro místní rozvoj a také podpoře města Havířova mohou nyní žáci ZŠ Karolíny Světlé dělat pokusy ve zcela nových učebnách fyziky a přírodopisu. Praktická výuka je tak pro žáky zábavnější, a zároveň přínosnější. Nové učebny si v pátek 11. ledna přišli prohlédnout primátor města Josef Bělica a jeho náměstkyně Jana Feberová.

Havířov: ZŠ Karolíny Světlé má zcela nové odborné učebny
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

Na projekt za 2,6 milionů korun získala škola devadesátiprocentní dotaci. 10 procent uhradilo město, které škole na projekt poskytlo bezúročnou půjčku.

"Jsme velmi rádi, že se škole podařilo tento projekt zrealizovat. Naše školy se snaží využívat dostupné dotační tituly a mají v tom naši plnou podporu. Některé vybavení učeben havířovských škol je již zastaralé, postupně je proto renovujeme také z našich zdrojů. Vzdělávání dětí je oblast, do které musíme investovat. Metody výuky je třeba neustále posouvat směrem k moderním technologiím," uvedla náměstkyně primátora pro školství a kulturu Jana Feberová.

V rámci projektu nechala základní škola učebny kompletně zrekonstruovat a pořídila do nich zcela nové vybavení – např. nové laboratorní stoly s médii a zdrojem či moderní dataprojektor s interaktivní tabulí. Kromě učeben nechala škola zmodernizovat také kabinet, vybudovat bezbariérový vstup na toaletu a pořídila schodolez pro handicapované.

ZŠ Karolíny Světlé chce nyní získat také finance na obnovu počítačových učeben.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

16:31 Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

Edukační workshop pro MŠ a ZŠ o památce světového dědictví zapsané pod názvem Žatec a krajina žateck…