Havířov má nádoby pro sběr jedlých olejů a tuků z domácností

03.08.2019 12:58

Přestože zákonná povinnost obcí zajistit celoročně místa pro oddělené soustřeďování jedlých olejů a tuků vzniká až od ledna příštího roku, v Havířově již nyní na kontejnerových stanovištích přibyly nádoby pro sběr jedlých olejů a tuků z domácností.

Havířov má nádoby pro sběr jedlých olejů a tuků z domácností
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

Občané Havířova už tedy nemusí olej ze smažení a fritování vylévat do kuchyňského odpadu. To totiž následně působí problémy při čištění odpadních vod, protože tuk v potrubí tuhne a zanáší potrubí, čímž způsobuje jeho nižší průtočnost a v krajním případě i ucpání.

Nové nádoby mají černé „tělo“ s oranžovým víkem a patří společnosti TRAFIN OIL,a.s., která bude přistavené nádoby pravidelně vyprazdňovat.

Upotřebené jedlé oleje a tuky je možné do nádoby odevzdávat pouze v uzavřených plastových nádobách, ideálně v PET lahvích. A to z důvodu následné manipulace, kde by v případě například skleněných lahví hrozilo rozbití nádoby, poranění a rozlití obsahu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…