Havířovští školáci čerpali síly na Morávce

16.04.2020 18:04

Překračování imisních limitů, města dusící se ve smogovém oparu, zkrátka reálný scénář, který našemu zdraví nijak neprospívá.

Havířovští školáci čerpali síly na Morávce
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

Zvláště u menších dětí se pak mohou mnohem častěji objevovat problémy spojené s respiračními onemocněními. A přesně proto se město Havířov aktivně zapojilo do programu „Ozdravné pobyty pro žáky 1. stupně základních škol“, jež vyhlásil Moravskoslezský kraj a od nějž byla městu přiznána dotace ve výši 700 tisíc Kč.

Tento dotační program umožňuje dětem vycestovat do oblastí, které nejsou postiženy zhoršenou kvalitou ovzduší a kde jim budou poskytovány procedury přispívající ke zlepšení stavu dýchacích cest a posílení jejich imunity.

Díky poskytnuté dotaci tak za čerstvým vzduchem vyrazily prozatím dvě základní školy – ZŠ Školní a ZŠ Kpt. Jasioka. Ozdravné pobyty byly realizovány v první polovině března tohoto roku na Morávce v Beskydech a měly původně trvat 12 dnů. V souvislosti s mimořádnou situací byly na základě opatření vlády ČR pobyty předčasně ukončeny. Pobyt ZŠ Kpt. Jasioka se nesl v duchu environmentální výchovy dětí, a to v rámci projektu „Tajemství lesních skřítků“, kdy se školáci dozvídali praktické znalosti z říše lesa. ZŠ Školní naproti tomu vsadila na zapojení svých žáků do projektu „Partyzánská Morávka“ k připomenutí 75. výročí ukončení 2. světové války.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Koupaliště na Písečném ostrově je otevřené

22:28 Litoměřice: Koupaliště na Písečném ostrově je otevřené

S příchodem letního počasí otevřelo své brány letní koupaliště na Písečném ostrově v Litoměřicích. V…