Havlíčkův Brod: Počátkem února začne rekonstrukce poslední části Mírové ulice

27.01.2019 17:58

Práce na rekonstrukci posledního úseku ulice Mírová by měly začít v prvním únorovém týdnu. Jde o společnou investici Kraje Vysočina a města Havlíčkův Brod. Opravená vozovka bude doplněna chodníky, cyklostezkou i novým veřejným osvětlením.

Havlíčkův Brod: Počátkem února začne rekonstrukce poslední části  Mírové ulice
Foto: havlickuv-brod.ceskehory.cz
Popisek: Havlíčkův Brod

„Je to jedna z nejnáročnějších stavebních akcí, která nás letos čeká. Přinese nejen dlouho očekávané zlepšení bezpečnosti obyvatel této části města, ale bude připravena vést dopravu, až bude dostavěn obchvat,“ vysvětluje starosta města Jan Tecl.

Město Havlíčkův Brod bude financovat přeložky inženýrských sítí, část dešťové kanalizace, chodníky, cyklostezky, veřejné osvětlení, parkovací stání a sadové úpravy. Celkové náklady budou činit zhruba 107 mil. Kč, město na své objekty uvolní z rozpočtu zhruba 46 mil. Kč.

Mírová ulice bude z důvodu rozsáhlých prací úplně uzavřena

Oprava komunikace si vyžádá její úplné uzavření, což znemožní i obsluhování zastávek městské hromadné dopravy. „ Na trase bude jezdit pouze jeden autobus v 7:15 hod., který bude ráno svážet školní děti. Pojede od bývalé restaurace Topírna. Spoj bude mít jen dvě zastávky, a to na dopravním terminálu a Havlíčkově náměstí,“ doplnil Lubomír Hepner z Technických služeb Havlíčkův Brod.

Informace o uzavírkách a objízdných trasách budou zveřejněny v autobusech, na zastávkách, na webových stránkách Technických služeb i prostřednictvím dalších tiskových zpráv městského úřadu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

19:06 Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

U ošetřeného javoru v Jabloneckých Pasekách je nyní opravený křížek. Zatímco strom loni nechal odbor…