Havlíčkův Brod: V městské dopravě poradí cestujícím informátoři

08.12.2017 19:07

V Havlíčkově Brodě se od 10. prosince 2017 změní systém městské hromadné dopravy. Nové jízdní řády v tištěné podobě jsou již cestujícím k dispozici. V elektronické podobě se s nimi mohou zájemci seznámit na webových stránkách Technických služeb. Město ale nabízí i jiný způsob získání informací o nových spojích.

Havlíčkův Brod: V městské dopravě poradí cestujícím informátoři
Foto: havlickuv-brod.ceskehory.cz
Popisek: Havlíčkův Brod

Jednou z možností je obrátit se na BUS centrum v nádražní hale Českých drah, a to vždy od pondělí do pátku od 5.30 do 16.30 hodin. Další variantou je využít telefonního spojení na číslo 569 422 538 nebo napsat na e-mailovou adresu ZDE.

„V poslední době zaznamenáváme časté obavy obyvatel z přechodu na nový systém. Rádi bychom jim na začátku ulehčili situaci. Z tohoto důvodu budou na konečné zastávce dopravního terminálu a přestupních stanicích u stavební školy a Havlíčkově náměstí stát od pondělí do středy informátoři, kteří cestujícím v případných nesnázích poradí,“ řekl místostarosta města Havlíčkův Brod Čeněk Jůzl.

Nové jízdní řády vznikaly zhruba dva roky, v Havlíčkově Brodě dochází ke změně systému MHD zhruba po 22 letech.

„Nově nastavený intervalový systém městské dopravy dokáže plošně pokrýt návazné spoje vlaků i linkových autobusů i v případě, že mají zpoždění. Pro cestující je to tedy výhoda. Pokud ale jedou směrem, kam nevede přímá linka, musí si vhodný spoj a místo přestupu vyhledat nebo požádat o radu,“ doplnil Lubomír Hepner z Technických služeb Havlíčkův Brod.

V souvislosti se změnou jízdních řádů nabízí město i zvýhodněnou cenu čipové karty. Tu si cestující mohou do konce února pořídit za 60 Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…