Hlava v Písku vás zavede na místa, která nejsou běžně přístupná

17.10.2021 15:59 | Tisková zpráva

Kancelář Smart Písek připravila na závěr října pro občany a obyvatele města týdenní akci, nazvanou Hlava v Písku. Veřejnosti nabídne zejména jedinečnou možnost navštívit řadu míst spadajících do správy města, kam není za běžných okolností přístup.

Hlava v Písku vás zavede na místa, která nejsou běžně přístupná
Foto: mesto-pisek.cz
Popisek: Písek

„Cílem týdne je atraktivní formou připomenout, že město zdaleka není jenom o radnici, na kterou se „chodí pro razítka“, ale že zajišťuje celou řadu důležitých služeb a funkcí,“ vysvětluje za organizátory Miloš Prokýšek, vedoucí kanceláře Smart Písek.

Hlava v Písku nabídne zájemcům například exkurze do nové úpravny vody na Hradišti, městské teplárny nebo čistírny odpadních vod. Zavítat bude možné i do kompostárny u Smrkovic nebo třídírny odpadu na skládce Vydlaby. Nevšední zážitek jistě přinese komentovaná projížďka autobusem po Píseckých horách nebo prohlídka objektu kina Portyč, sloužícího též jako kryt, a další.

„Chceme, aby lidé měli možnost podívat se městu tak trochu pod pokličku. Zároveň jim na všech stanovištích umožníme dát nám zpětnou vazbu a vyjádřit se k fungování města v řadě oblastí,“ upřesňuje zástupce Smart Písek.

Ve čtvrtek se rámci týdenního seriálu uskuteční v městské knihovně také přednáška známého popularizátora vědy, geologa a klimatologa Václava Cílka. „Tematicky na ni o den později naváže konání dalšího ročníku Climathonu, který opět nabídne možnost podílet se na společném vývoji řešení současných klimatických výzev,“ doplňuje Miloš Prokýšek a dodává, že v případě pozitivních ohlasů na pilotní ročník by se Hlava v Písku mohla v budoucnu pravidelně opakovat.

Pro účast na všechny akce je nutno se předem registrovat na webu ZDE, kde je možné dohledat kompletní program.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

10:29 Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

Během Slavností svobody, které se konají od 3. do 6. května, bude v centru Plzně omezený provoz. Náv…