Hlavní město podpořilo vědecký jarmark, má přivést mladé lidi k zájmu o vědu a techniku

22.07.2015 20:05

Rada hlavního města Prahy na úterním zasedání schválila finanční podporu zářijovému Vědeckému jarmarku, jež má za cíl inspirovat žáky základních a středních škol ke studiu vědeckotechnických a přírodovědných oborů a přispět tak k výchově a rozvoji budoucích odborníků. Projekt byl z městského rozpočtu podpořen na návrh radní hlavního města Prahy pro oblast školství a sociální politiky Ireny Ropkové.

Hlavní město podpořilo vědecký jarmark, má přivést mladé lidi k zájmu o vědu a techniku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled na chrám sv. Víta v areálu Pražského hradu

Projekt, jež pořádá obecně prospěšná společnost »Věda nás baví«, podpoří hlavní město darem ve výši padesáti tisíc korun. „Na jarmarku budou interaktivní a hravou formou představeny různé oblasti vědy a výzkumu a děti si budou moci na každém stanovišti vyzkoušet různé experimenty či sledování a zúčastnit se vědomostních soutěží,“ vysvětluje radní Ropková.

Letošní, v pořadí již třetí ročník Vědeckého jarmarku, který se koná od ranních hodin 9. září 2015 na Vítězném náměstí v Praze 6, podpořilo i České vysoké učení technické, Univerzita Karlova a Vysoká škola chemicko-technologická, podpory se organizátorům dostalo i od Ústavu organické chemie a biochemie Akademie věd ČR.

„Mezi ostatními stánky budou na jarmarku připraveny i přírodovědné a technické stanice Domu dětí a mládeže hlavního města Prahy. Mám radost, že se hlavní město podílí na celé akci nejen finančně, ale částečně i náplní bohatého programu,“ uvedla dále radní.

V minulém roce se projekt setkal s velkým zájmem veřejnosti. Cestu si na jarmark našlo za velkého mediálního zájmu přes 14 tisíc návštěvníků, letos organizátoři očekávají další nárůst.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…