Hlučín: Přírodní zahrada ZŠ Hlučín – Darkovičky funguje naplno

08.10.2020 19:53

Základní škola a mateřská škola Hlučín – Darkovičky, p.o. zrealizovala projekt s názvem „Přírodní zahrada ZŠ Hlučín – Darkovičky“, jehož cílem bylo vybudování přírodní zahrady u základní školy.

Hlučín: Přírodní zahrada ZŠ Hlučín – Darkovičky funguje naplno
Foto: Hlučín.cz
Popisek: Hlučín

Zahrada bude sloužit školnímu a mimoškolnímu vzdělávání žáků v oblasti přírodovědného a environmentální vzdělávání, výchova a osvěta, a to během celoroční výuky ve venkovním prostředí a v přímém kontaktu s přírodou. V rámci realizace tohoto projektu došlo k vybudování přírodní zahrady, která zahrnuje herní prvky (dřevěnou zvonkohru, pocitový chodník, skluzavku ve svahu, pískoviště, síť ve svahu, vodní prvek, lanovku, houpačku, průlezku z klád, tunel v kopci), dále pak vyvýšené záhony, bylinkovou zahrádku, jezírko s lekníny, kompostér, hmyzí i ježčí domeček a zázemí pro výuku v zahradě. Všechny prvky v zahradě byly vybrány v návaznosti na environmentální vzdělávání a v souladu se ŠVP (Školním vzdělávacím programem) školy, s cílem podpořit zájem našich dětí o přírodní prostředí a ekologii v naší krajině.

Projekt byl ukončen k 31. 8. 2020, nová zahrada zahájila provoz s novým školním rokem 2020/2021. Škola na tento projekt získala dotaci ve výši 500.000 Kč od Státního fondu životního prostředí České republiky (v rámci Národního programu Životní prostředí).

Zbývající a nemalou částku na realizaci projektu ve výši 619.135 Kč poskytl zřizovatel školy - město Hlučín, které rovněž projekt předfinancovalo. Děkujeme!

Děti se nově zrekonstruované zahrady nemohou nabažit. Snaha o využití zahrady je maximální - pedagogové i děti ji využívají během hodin výuky jednotlivých tříd, velkých přestávek i odpoledních aktivit obou skupin školní družiny. O tom, že se projekt vydařil svědčí spokojenost dětí a radost z aktivního pohybu na tomto kousku „staronové“ zahrady.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.