Hodonín: Adventní běh pro zdraví přilákal desítky běžců

13.12.2022 14:36 | Tisková zpráva

K předvánočnímu času patří v Hodoníně tradičně i běžecký závod. Třetí adventní sobotu se tak uskutečnil již druhý ročník Adventního běhu pro zdraví, který je součástí seriálu závodů Moravsko-slovenského běžeckého poháru. Obavy z deště se nakonec nepotvrdily a počasí bylo pro toto období pro běžce téměř ideální. Sobota byla na Masarykově náměstí zároveň prvním dnem konání Vánočního jarmarku.

Hodonín: Adventní běh pro zdraví přilákal desítky běžců
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Hodoníně

Přesně 136 běžců si udělalo v předvánočním období čas, aby se postavili na start Adventního běhu pro zdraví. Přestože se jedná teprve o druhý ročník, v kalendáři běžeckých závodů již má své pevné místo.  „Rozhodli jsme se jej zařadit místo tradičního běhu Hodonín – Holíč – Skalica, jehož třicátý ročník se kvůli covidu konal až letos v červenci. Adventní běh, který se konal poprvé vloni, jsme pro velký zájem běžců ponechali. V minulém roce se jej zúčastnilo kolem 80 běžců, v tomto roce bylo přihlášeno kolem 140 závodníků z České republiky i ze Slovenska. Jsme rádi, že si mezi běžeckou komunitou získává oblibu,“ řekl ředitel pořádající organizace TEZA Hodonín Otakar Čajka.

Závod dlouhý 6,4 km odstartoval v 10.30 výstřelem ze startovní pistole místostarosta Vojtěch Salajka. „Je to jedna z dalších skvělých akcí pro sportovce, proto věřím, že se z toho stane pěkná tradice,“ kvitoval konání běhu. Radnice měla svého zástupce i ve startovním poli. Místostarosta Ondřej Fialík patří k pravidelným účastníkům běžeckých akcí. „V tomto předvánočním čase to bylo náročnější, ale počasí se nakonec povedlo, hlavně nefoukalo, takže to bylo dobré a doběhl jsem. Teď už je halová sezona, tak hraju basket, ale přes léto podobné vzdálenosti mezi sedmi až deseti kilometry běhám, takže toto je značka ideál,“ sdělil krátce po doběhu.

Závodníci byli rozděleni celkem do deseti věkových kategorií. Mezi prvními doběhla s velkým náskokem skupina čtyř běžců v čele s Lukášem Souralem z VSK UNI Brno. Celkový vítěz zdolal trasu v čase 22:02. Druhý v celkovém pořadí se s časem 22:18 umístil Josef Filip z Mikulčic a na třetím místě skončil Pavel Žajdlík z Ostrožské Lhoty s časem 22:29. Mezi ženami byla nejlepší Jarmila Hastíková z Veselí nad Moravou s časem 25:43. Na startu byl také účastník 246 km dlouhého Spartathlonu Martin Neumann, který stejně jako jeho kamarád dopřál zážitek z běžecké akce prostřednictvím speciálního kočárku i chlapci ze Stacionáře Vlaštovka.

Účastníci běhu i diváci, kteří je přišli povzbudit, si zároveň na Masarykově náměstí mohli vychutnat první den Vánočního jarmarku. Stánky lákaly vánočním sortimentem, voněl punč, káva i občerstvení. Vánoční atmosféru dotvářely vánoční písně. Třetí adventní víkend pokračuje bohatým programem i v neděli, kdy bude jarmark oficiálně zahájen podvečerním průvodem vánočních postav pod názvem Nesem vám Vánoce.   

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

inflace

jeden z posledních vašich slibů byl, že inflace klesne. A zase jste se hodně mýlil, inflace v České republice stoupá!! jak je to možné?? Stát vám platí 14 poradců, mezi nimi Křečka, to ani on nevěděl že inflace a ceny budou neustále stoupat?? Tak k čemu tam vlastně všichni jste ???

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Radnice reaguje na stav dukelského arboreta

7:04 Pardubice: Radnice reaguje na stav dukelského arboreta

Pardubický magistrát čelí v posledních měsících narůstajícímu tlaku ze strany obyvatel Dukly, kteří …