Hodonín: Město ocenilo ty, kteří nezištně pomáhají jiným

09.12.2018 11:44

Pomáhají jiným, přitom za to nic nežádají. Řeč je o dobrovolnících, kteří pravidelně dochází do domácností či místních sociálních zařízení, aby zpříjemnili život jejich klientům. Vedení města Hodonína se proto rozhodlo připomenout význam jejich práce a osobně jim poděkovat.

Hodonín: Město ocenilo ty, kteří nezištně pomáhají jiným
Foto: wikipedia
Popisek: Hodonín

Ocenění dvaadvaceti z nich se uskutečnilo symbolicky na Mezinárodní den dobrovolníků, který si celosvětově připomínáme 5. prosince.

„Život se skládá z každodenních maličkostí a radostí, které tito lidé pomáhají naplnit těm, kteří to již nezvládají. Naši dobrovolníci dávají ze sebe velmi cenný dar a to je svůj volný čas věnovaný potřebným, např. vycházkou do okolí, čtením novin, povídáním. Svou píli a znalosti však předávají i mladým lidem, třeba při výuce angličtiny,“ říká vedoucí odboru sociálních věcí a školství Michaela Klepáčová. Místních organizací, v nichž tito lidé pomáhají, je hned několik. Kromě S-centra či Domova pro seniory přichází dobrovolníci také do Pečovatelské služby Homediss, Domova na Jarošce, dětského domova, Zeleného domu pohody nebo do nemocnice. Mezi dobrovolníky přitom najdeme jak studenty, tak lidi zaměstnané i osoby v seniorském věku. „K dobrovolnictví jsem se dostal prostřednictvím pastorovy ženy z naší církve, která přišla s tím, že Dobromysl vzniká a každý má možnost stát se dobrovolníkem, tak jsem to využil a v současnosti působím v S – centru Na pískách, v Domově na Jarošce, v nemocnici, v Zeleném domě pohody a ve dvou domácnostech,“ podotkl skromně jeden z nejdéle působících dobrovolníků Pavel Vaculík.

Dobrovolnickou činnost v Hodoníně zaštiťuje dobrovolnické centrum Dobromysl spadající pod Centrum pro rodinu a sociální péči Hodonín. Právě zde se mohou přihlásit další zájemci, kterým není osud jiných lidí lhostejný. Dobrovolníkem se mohou stát lidé od 15 let. Mnohem důležitější než věk je však nadšení, dobrý úmysl a ochota pomáhat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…