Hodonín: Nemocnice pořídila moderní sanitku i díky městu

18.05.2022 21:23 | Tisková zpráva

Vozový park hodonínské Nemocnice TGM rozšířil moderní sanitní vůz za více než jeden milion tři sta tisíc korun. Na pořízení sanitky má zásluhu i město Hodonín, které nemocnici dlouhodobě finančně podporuje.

Hodonín: Nemocnice pořídila moderní sanitku i díky městu
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Hodoníně

Komfortní vůz se zdravotnickou technikou proto zastupujícímu řediteli nemocnice Jiřímu Kolibovi symbolicky předal starosta města Libor Střecha. „Město dlouhodobě spolupracuje s nemocnicí v Hodoníně, která je sice krajským zařízením, nicméně obsluhuje pacienty jak z Hodonína, tak ze širokého okolí. Proto modernizaci zdravotnické techniky v nemocnici podporujeme,“ řekl starosta města.

„Záleží na nemocnici, jaké zařízení zrovna potřebuje, v tomto případě to jde na modernizaci vozového parku. Už jsme posílali peníze na 3D laparoskop pro operační sály, na kardiologický ultrazvuk s jícnovou sondou či nový ultrazvuk na Radiodiagnostické oddělení,“ uvedl starosta.

Město daruje hodonínské nemocnici každý rok jeden milion korun. Nemocnice v současné době provozuje pro převoz pacientů dvanáct sanitek značky Volkswagen. „Některé z nich však zastarávají, a ty nejstarší pořízené v roce 2014 mají najeto přes 300 tisíc kilometrů,“ přiblížila stav vozového parku mluvčí nemocnice Bohdana Kuzmová Křepinská.

Anketa

Jste ochotni alespoň částečně omezit topení, ježdění autem či užívání klimatizace, abyste pomohli Ukrajině proti Putinovi?

2%
97%
hlasovalo: 35900 lidí

Nová sanitka značky Ford Transit je upravena pro specifické potřeby dopravní zdravotní služby a její pořízení i s přestavbou vyšlo na 1 364 033 korun. Sanitka nabízí pacientům vysoký komfort, špičkovou zdravotnickou techniku a pohodlnou manipulaci při naložení pacientů jako například pojízdné křeslo s nakládací rampou či nosítka s polohovatelným podhlavníkem. Samozřejmostí je i klimatizované prostředí pro pacienty a řidiče.

„Sanitka bude zařazena do systému dopravní zdravotní služby a může ji využít kterýkoli pacient buď na základě žádanky od svého ošetřujícího lékaře, nebo jako samoplátce. Spolupracovat bude také s dispečinkem Zdravotnické záchranné služby Jihomoravské služby,“ upřesnila mluvčí nemocnice.

Do veřejných sbírek pro nemocnici na obměnu a neustálou modernizaci přístrojové techniky přispívají i další jednotlivci, obce, firmy, organizace a různé spolky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Primátorka pozdravila zlaté volejbalisty

16:31 České Budějovice: Primátorka pozdravila zlaté volejbalisty

V pořadí už jedenáctý extraligový titul získali volejbalisté Českých Budějovic, když ve čtvrtém finá…